Cum l-au „bătut”, de fapt, polițiștii nemți pe Cătălin Cherecheș. Germanii oferă detalii șoc despre capturarea primarului din Baia Mare: „L-au cusut”

Ies de iveală noi detalii despre capturarea lui Cătălin Cherecheș. Un reprezentant oficial al procuraturii din München a vorbit despre momentul care s-a întâmplat săptămâna trecută. 

Primarul Cherecheș nu a avut o întâlnire frumoasă cu poliția germană / foto: arhiva personala
Primarul Cherecheș nu a avut o întâlnire frumoasă cu poliția germană / foto: arhiva personala

Cherecheș, care se află acum în detenție la Augsburg, urmează să fie transferat într-un penitenciar cunoscut din München.

Transferul este planificat pentru această săptămână, dar ar putea fi amânat din cauza condițiilor meteorologice.

În timpul audierii la Tribunalul Municipal din München, conform legii germane, lui Cătălin Cherecheș i s-a alocat un avocat din oficiu. În prezent, nu avem informații dacă va continua să aibă asistență juridică.

El se află încă în închisoarea din Augsburg, însă este programat să fie transferat în penitenciarul din München.

Mutarea ar trebui să aibă loc în această săptămână, dar, din cauza condițiilor meteorologice -  este o cantitate semnificativă de zăpadă aici – operațiunea ar putea fi amânată.

De obicei, persoanele aflate în proceduri de extrădare sunt reținute în München.

După capturare, Cherecheș a avut nevoie de îngrijiri medicale

Un reprezentant al procuraturii germane a declarat că primarul Cherecheș a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce poliția din Germania l-a prins.

„(Cherecheș) a suferit răni în timpul arestării, motiv pentru care a fost dus rapid la spital pentru tratament. Presupunem că rănile sale s-au vindecat. A fost pus la pământ (de polițiști) în momentul arestării, iar aceste răni sunt probabil consecința căderii sale. La spital, i s-au făcut două cusături. Există posibilitatea de a primi tratament medical în închisoare", a spus Florian Weinzierl, reprezentantul procuraturii germane, în cadrul interviului acordat Antena 3 CNN.

Au apărut alte imagini cu primarul Cherecheș dinainte să fie prins

Alte imagini cu fostul primar Cherecheș, surprinse înainte de capturare, au ieșit la iveală. Acestea îl arată pe fostul primar în timp ce achiziționează două cartele telefonice dintr-un magazin din Ungaria, cu scopul de a comunica fără a fi detectat.

Aceste imagini au fost primele piste valoroase care au condus autoritățile române și maghiare pe urmele lui Cherecheș. Ele surprind momentul în care acesta a decis să își achiziționeze noi cartele pentru a contacta membrii familiei sale din Germania.

Cu toate acestea, a făcut o eroare crucială care a condus direct la descoperirea sa de către polițiști. A utilizat același telefon, deja înregistrat în baza de date a autorităților, atunci când a folosit noile numere pentru a lua legătura cu rudele sale, fapt ce a permis autorităților să îl localizeze rapid.

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net