Cum poți primi daune de la autorități, dacă îți avariezi mașina pe un drum public. Ce să faci într-o asemenea situație

Cu toții știm cât de frustrant poate fi să ne avariăm mașina în una din gropile din carosabil. Iar pe lângă timpul pierdut, cât și stresul acumulat, ne mai lovim și de altă problemă, chiar mai serioasă: costul reparațiilor. Ei bine, foarte puțini șoferi din țara noastră știu asta, dar este posibil să cereți daune de la autorități! Aflați mai multe detalii alături de Click!

Șoferii pot primi daune dacă își avariază mașina pe un drum public
Șoferii pot primi daune dacă își avariază mașina pe un drum public

Foarte puțini șoferi din țara noastră știu despre acest lucru, însă, este posibil să cereți daune de la autorități, în cazul în care v-ați avariat mașina din cauza gropilor din carosabil. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, primul lucru pe care trebuie să îl faceți în astfel de situații este să faceți o sesizare către asigurator, cât și către poliție. Desigur, trebuie să vă asigurați că aveți dovezi cum că vina pentru daune nu vă aparține!

În momentul în care mașina voastră a fost avariată, trebuie să vă păstrați calmul și să acționați imediat. Nu conduceți mai departe, ci coborâți din vehicul și faceți cât mai multe poze posibil. Trebuie să puteți dovedi care era starea drumului, dimensiunile gropii în care ați intrat, cât și orice alt detaliu, cât de mic, care vi se pare că vă poate fi de ajutor. Este posibil ca strada să fie reparată chiar după ce plecați de acolo, astfel că, fără poze, toate dovezile voastre ar dispărea!

Șoferii pot cere daune autorităților, dacă mașina lor este avariată de gropile din carosabil

Un alt lucru pe care nu trebuie să îl uitați este să scrieți cât mai detaliat în ce împrejurări s-a produs accidentul. Data, ora, locul, toate aceste detalii vor fi importante pentru a primi daunele de la autorități. Iar dacă au existat martori în jur, încercați să faceți rost de datele de contact ale acestora.

Administratorii drumurilor (primării, consilii județene, sau CNAIR) au obligația de a semnaliza, cât și întreține drumurile, potrivit OG 43/1997.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
colaj jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net