Cum să cumperi ieftin pentru masa de Paşte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se apropie sărbătorile de Paşte, iar tu ar trebui să dai o raită prin magazine şi să te aprovizionezi cu alimente pentru masa festivă. Dar cum să cumperi toate cele necesare şi, în acelaşi timp, să cheltuieşti cât mai puţin? Click! îţi dă 6 sfaturi pentru ca masa de Paşte să te coste cât mai ieftin.

Întocmeşte o listă!

Notează pe o listă produsele pe care urmează să le cumperi. Gândeşte-te la ce anume vrei să găteşti şi cumpără doar ingredientele necesare. Urmăreşte pas cu pas lista şi nu te abate de la ea decât dacă descoperi vreo ofertă pe care nu o poţi rata.

Cumpărăturile, dimineaţa sau după ora 22.00

Dimineaţa sau seara târziu sunt momentele cele mai indicate pentru cumpărături deoarece magazinul este aproape gol. Vei avea foarte mult spaţiu de mişcare pentru a compara produsele între ele, pentru a căuta foarte bine şi a alege în voie ce ţi se pare mai potrivit pentru buzunarul tău.

Evită firmele consacrate!

De foarte multe ori, cheltuim bani în plus pentru că alegem produse ale unor firme foarte cunoscute. Practic, nu plătim doar produsul în sine ci şi brand-ul acestuia.

De obicei, brand-urile cunoscute sunt poziţionate pe rafturile din faţă. În spatele acestora se află produsele fabricate de firme necunoscute, dar care sunt de aceeaşi calitate şi sunt şi mai ieftine.

Cumpără cât ai nevoie!

Cu cât vezi mai multe produse, cu atât îţi vine să cumperi mai mult. Ceea ce nu-ţi vor spune niciodată vânzătorii este faptul că aproximativ 12% din ceea ce cumperi vei arunca. Pâinea se învecheşte repede, fructele şi legumele se veştejesc, produsele lactate se strică.

Atenţie la oferte şi discounturi!

În perioada sărbătorilor, magazinele îţi aduc oferte, promoţii şi discount-uri. Nu le rata! Caută în cutia de scrisori pliante care îţi oferă informaţii despre oferte, promoţii şi discount-uri. Înainte de a merge la cumpărături, consultă cu atenţie aceste broşuri!

Alege produse româneşti!

Dacă vrei să cumperi ceapă, cartofi sau salată, nu are rost să le iei pe cele aduse din Grecia sau Turcia. Acestea costă mai mult şi nici nu sunt foarte sănătoase. În astfel de cazuri, este recomandat să cumperi produse româneşti. Sunt mai ieftine şi cu mai puţine E-uri.

Nu te lăsa păcălit de vânzători!

Produsele proaspete, ascunse în spatele raftului - Pe rafturi, în faţă, la vedere, se află produse care au un termen de valabilitate mai scurt.

Produsele cu un termen de valabilitate îndelungat se află „ascunse" în spatele acestora.

Motivul? Pentru a face un profit mai mare, vânzătorul încearcă să-şi vândă şi marfa mai puţin proaspătă. Dacă nu, aceaste produse care se apropie de termenul de expirare ar trebui aruncate.

Produsele ieftine, ascunse pe rafturile de jos - în magazine, produsele sunt aşezate pe rafturi în funcţie de preţul lor. Astfel, produsele ieftine sunt „ascunse" pe rafturile de jos sau în spatele magazinului pentru a nu fi observate şi pentru a nu fi găsite cu uşurinţă.

Produsele scumpe, mereu la vedere - primul loc în care clienţii se uită atunci când intră în magazin este imediat în dreapta. Profitând de acest lucru, vânzătorii pun cât mai aproape de intrare produsele cele mai scumpe.

«Citeşte eticheta produselor!» Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune la ce să fim atenţi atunci când mergem la cumpărături.

„Pentru a putea evalua calitatea unui aliment şi raportul calitate/preţ, înainte de a-l cumpăra este necesar să citim eticheta aplicată pe ambalaj. Urmăreşte cu atenţie termenul de valabilitate, eticheta compoziţională, eticheta nutriţională, menţiunile privind alergenii, indicaţiile de păstrare şi preparare. De asemenea, eticheta ne informează dacă alimentul conţine ingrediente sau substanţe alergene sau contraindicate celor cu intoleranţe alimentare".

Eonomiseşte cu cardul de credit!

simeon stalpnicul png

Folosit corect, cardul de credit te poate ajuta să faci economii atunci când mergi la cumpărături. Specialistul Click!, Alexandra Popa, ne spune cum să procedăm că să ne cheltuim banii într-un mod cât mai inteligent.

 Dacă vrei să faci economii, soluţia nu este să-ţi închizi cardurile de credit, ci să înveţi cum când şi din ce locuri să-ţi faci cumpărăturile.

Cum funcţionează cardul de credit?

Este foarte important să cunoşti mecanismul de funcţionare al cardului de credit. El este destinat, în principal, plăţilor la comercianţi şi nu retragerilor de numerar de la bancomat. Acesta este şi motivul pentru care foarte multe instituţii financiare solicită comisioane pentru retragerile de numerar de la ATM.

Înainte de a solicita un card de credit, interesează-te despre comisioane, dobânzi, perioada de graţie dar şi despre beneficiile pe care ţi le oferă: bonusuri în bani, puncte de loialitate, reduceri la achiziţii ulterioare.

Rambursează sumele cheltuite

Chiar şi atunci când vine vorba de cumpărăturile făcute sub impulsul momentului, cheia unor cumpărături inteligente constă într-o bună organizare. Ai grijă să rambursezi înainte de expirarea perioadei de graţie (care ajunge, de regulă, până la 60 de zile) sumele de bani utilizate.

Atenţie la cumpărăturile on-line!

 Internetul îţi pune la dispoziţie o mulţime de magazine care au secţiuni de oferte, promoţii şi discount-uri. Practic, poţi cumpăra un anumit produs la un preţ mult mai mic decât cel la care se vinde într-un magazin din mall. Avantajul tău, pentru că ai şi foloseşti cardul de credit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
churches lalibela  jpg
manastirea Ghighiu  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
stat bloc romania jpg
centrala termica de apartament instalator shutterstock 2373202799 jpg
vant puternic distrugeri jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image 2010 02 9 6894183 56 printre nameti 1200x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net