Cuplu de refugiați ucraineni, nuntă ca-n povești la Botoșani

Nuntă ca-n povești în România pentru un cuplu de ucraineni care și-a părăsit țara pentru a fi în siguranță! Mireasa a strălucit într-o rochie de prințesă, iar mirele și-a privit aleasa cu bucurie.     

Foto: glasulnordului.ro
Foto: glasulnordului.ro

Larisa şi Roman Gabrilet sunt doi tineri ucraineni care au fugit din țara lor să-și salveze viața, la sfârșit de februarie, când a început războiul ruso-ucrainean. Ea din Kiev, el din Cernăuţi, amândoi au găsit găzduire și înțelegere în comuna Concești din județul Botoșani.

Nicio secundă nu le-a trecut prin cap că viața lor se va așeza oarecum pe făgașul normal așa de repede. Dacă atunci când au fugit din Ucraina se gândeau că toate planurile lor s-au năruit, iată că românii au reușit să-i ajute să-și îndeplinească visul: căsătoria.

Tinerii refugiați aveau nunta programată pe 9 martie 2022, însă războiul le-a amânat-o. Totuși, nu pentru mult timp! Duminică, 27 martie, cei doi ucraineni și-au unit destinele în România.  

Au trecut granița în România prin Vama Siret și au fost întâmpinați de Asociaţia de Dezvoltare şi Refacere (ADRA). Au solicitat cazare, iar o familie din comuna Concești s-a oferit să îi primească să locuiască împreună pentru cât timp este nevoie. 

Botoșănenii le-au făcut CADOU nunta   

Larisa nu vorbeşte româneşte, iar Roman înţelege doar puţin. Totuși, a reușit să le explice binefăcătorilor lor că nu pot locui în aceeași cameră, întrucât nu sunt căsătoriţi, iar orânduiala Bisericii Adventiste de ziua a 7-a nu le permite acest lucru.

Familia Mațcu a înțeles situația și a vrut să le facă o mare bucurie. S-a ocupat să le obţină toate actele necesare pentru cununia civilă și cea religioasă și a luat legătura cu autoritățile locale în această privință. 

FOTO: glasulnordului.ro
FOTO: glasulnordului.ro

Membrii bisericii din Concești s-au unit, fiecare a donat cât a putut astfel au reușit să le facă și cununia religioasă şi petrecerea de nuntă, la căminul cultural al localității. Peste 120 de persoane au fost prezente la nunta celor doi ucraineni care au fost îmbrăcați foarte elegant și s-au simțit extraordinar. Totuși, o umbră de tristețe a existat pentru miri, avâd în vedere că nu au avut lângă ei rudele și prietenii.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net