Cuplu de refugiați ucraineni, nuntă ca-n povești la Botoșani

Nuntă ca-n povești în România pentru un cuplu de ucraineni care și-a părăsit țara pentru a fi în siguranță! Mireasa a strălucit într-o rochie de prințesă, iar mirele și-a privit aleasa cu bucurie.     

image
Foto: glasulnordului.ro

Larisa şi Roman Gabrilet sunt doi tineri ucraineni care au fugit din țara lor să-și salveze viața, la sfârșit de februarie, când a început războiul ruso-ucrainean. Ea din Kiev, el din Cernăuţi, amândoi au găsit găzduire și înțelegere în comuna Concești din județul Botoșani.

Nicio secundă nu le-a trecut prin cap că viața lor se va așeza oarecum pe făgașul normal așa de repede. Dacă atunci când au fugit din Ucraina se gândeau că toate planurile lor s-au năruit, iată că românii au reușit să-i ajute să-și îndeplinească visul: căsătoria.

Tinerii refugiați aveau nunta programată pe 9 martie 2022, însă războiul le-a amânat-o. Totuși, nu pentru mult timp! Duminică, 27 martie, cei doi ucraineni și-au unit destinele în România.  

Au trecut granița în România prin Vama Siret și au fost întâmpinați de Asociaţia de Dezvoltare şi Refacere (ADRA). Au solicitat cazare, iar o familie din comuna Concești s-a oferit să îi primească să locuiască împreună pentru cât timp este nevoie. 

Botoșănenii le-au făcut CADOU nunta   

Larisa nu vorbeşte româneşte, iar Roman înţelege doar puţin. Totuși, a reușit să le explice binefăcătorilor lor că nu pot locui în aceeași cameră, întrucât nu sunt căsătoriţi, iar orânduiala Bisericii Adventiste de ziua a 7-a nu le permite acest lucru.

Familia Mațcu a înțeles situația și a vrut să le facă o mare bucurie. S-a ocupat să le obţină toate actele necesare pentru cununia civilă și cea religioasă și a luat legătura cu autoritățile locale în această privință. 

image
FOTO: glasulnordului.ro

Membrii bisericii din Concești s-au unit, fiecare a donat cât a putut astfel au reușit să le facă și cununia religioasă şi petrecerea de nuntă, la căminul cultural al localității. Peste 120 de persoane au fost prezente la nunta celor doi ucraineni care au fost îmbrăcați foarte elegant și s-au simțit extraordinar. Totuși, o umbră de tristețe a existat pentru miri, avâd în vedere că nu au avut lângă ei rudele și prietenii.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
cub oana zavoranu png
juriul Te cunosc de undeva! jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
vasile muraru alexandru arsinel png
cub sicriu alexandru arsinel png
Vladimir Putin la Vladivostok FOTO EPA EFE jpg
Regina Elisabeta jubileu
image
image
image
image
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif
uragan Ian   foto colaj captura jpg
Vladimir Putin Foto Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP