Unii refugiați ucraineni iau taxi-urile din România până în Germania. Cât plătesc pentru o astfel de cursă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Unele firme de taximetre primesc comenzi fabuloase de la ucrainenii care fug din calea războiului. Oamenii foarte înstăriți nu ezită să plece din România în alte colțuri ale Europei cu taxiul. Curse plătite cu bani grei, evident. 

refugiati ucraina siret inquam Photos  Casian Mitu jpg

Ucrainenii cu dare de mână plătesc sume foarte mari ca să scape de război. Frica îi îndeamnă să scoată din buzunare chiar și câteva mii de euro, echivalentul unei curse cu taxiul de la Iași până în Germania.   

Teama de război, dar și condiția materială îi fac pe unii refugiați să recurgă la fapte extreme. Imediat ce ajung pe pământ românesc, se interesează cum pot pleca repede în altă țară, acolo unde au rude sau prieteni. 

„De la Iași la Munchen a fost 3.500 de euro”

Am avut apel pentru cursă de la Aeroportul Iaşi la Munchen, sau în Italia, chiar şi pentru Varna astăzi. De la Iaşi la Munchen a fost 3.500 de euro. Cât jumate din maşină! Şi plătesc cash”, a spus un taximetrist, conform ziaruldeiași.ro

Pentru o cursă spre nordul Italiei, se cer cam 2.000 de euro, iar până la Varna, Bulgaria, cel mai puțin: 1.000 de euro. Și cereri există, pentru că nu se găsesc locuri la cursele aeriene.

O altă categorie de refugiați sunt cei care au un anumit status social, cu studii superioare, care închiriază apartamente pentru 3-4 luni, cu prețuri ce variază între 300 şi 500 de euro pe lună. Mulți dintre aceștia își continuă job-urile online, și caută să îşi înscrie copiii la şcoală. 

Copiii, în școli private 

Primele au fost solicitări pentru învăţământul particular, respectiv pentru clasele de intesiv engleză, dar acum avem solicitări din partea unor elevi care vor să urmeze şi învăţământul de stat. Cel mai mic copil din Ucraina înscris în reţeaua de învăţământ, la Iaşi, are puţin peste doi ani, iar cel mai mare are 15 ani”, a declarat Antonia Bleorţ, purtător de cuvânt la ISJ Iaşi.

Oamenii care pleacă doar cu hainele de pe ei sunt bucuroși că ajung în siguranță în țara noastră. Cred și speră că războiul se termină, cred în gloria Ucrainei şi că se vor reîntoarce acasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net