Unii refugiați ucraineni iau taxi-urile din România până în Germania. Cât plătesc pentru o astfel de cursă

#Război Ucraina-Rusia

Unele firme de taximetre primesc comenzi fabuloase de la ucrainenii care fug din calea războiului. Oamenii foarte înstăriți nu ezită să plece din România în alte colțuri ale Europei cu taxiul. Curse plătite cu bani grei, evident. 

refugiati ucraina siret inquam Photos  Casian Mitu jpg

Ucrainenii cu dare de mână plătesc sume foarte mari ca să scape de război. Frica îi îndeamnă să scoată din buzunare chiar și câteva mii de euro, echivalentul unei curse cu taxiul de la Iași până în Germania.   

Teama de război, dar și condiția materială îi fac pe unii refugiați să recurgă la fapte extreme. Imediat ce ajung pe pământ românesc, se interesează cum pot pleca repede în altă țară, acolo unde au rude sau prieteni. 

„De la Iași la Munchen a fost 3.500 de euro”

Am avut apel pentru cursă de la Aeroportul Iaşi la Munchen, sau în Italia, chiar şi pentru Varna astăzi. De la Iaşi la Munchen a fost 3.500 de euro. Cât jumate din maşină! Şi plătesc cash”, a spus un taximetrist, conform ziaruldeiași.ro

Pentru o cursă spre nordul Italiei, se cer cam 2.000 de euro, iar până la Varna, Bulgaria, cel mai puțin: 1.000 de euro. Și cereri există, pentru că nu se găsesc locuri la cursele aeriene.

O altă categorie de refugiați sunt cei care au un anumit status social, cu studii superioare, care închiriază apartamente pentru 3-4 luni, cu prețuri ce variază între 300 şi 500 de euro pe lună. Mulți dintre aceștia își continuă job-urile online, și caută să îşi înscrie copiii la şcoală. 

Copiii, în școli private 

Primele au fost solicitări pentru învăţământul particular, respectiv pentru clasele de intesiv engleză, dar acum avem solicitări din partea unor elevi care vor să urmeze şi învăţământul de stat. Cel mai mic copil din Ucraina înscris în reţeaua de învăţământ, la Iaşi, are puţin peste doi ani, iar cel mai mare are 15 ani”, a declarat Antonia Bleorţ, purtător de cuvânt la ISJ Iaşi.

Oamenii care pleacă doar cu hainele de pe ei sunt bucuroși că ajung în siguranță în țara noastră. Cred și speră că războiul se termină, cred în gloria Ucrainei şi că se vor reîntoarce acasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

FotoJet (1) jpg
Alina si Pepe Te cunosc de undeva FOTO Antena 1 jpg
Horoscop 26 octombrie (sursa FOTO pixabay)
culori brazi 2022
FotoJet (1) jpg
concediul de odihnă
foto1 ElenaB jpg
muguri 79532593 jpg
Tanar biciuit in Indonezia FOTO AFP/ Getty Images
Spania   Japonia Captură Twitter png
image
image
image
image
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022
FotoJet jpg
muguri 79532593 jpg