Cutremur neobișnuit în România! Seismul a avut loc chiar lângă București. Ce mesaj a transmis directorul INFP

Ultima actualizare:

România a fost zguduită din nou de cutremure, chiar astăzi, 8 februarie! Unul dintre acestea s-a produs la o distanță de numai 20 de km de Capitală, în timp ce un alt cutremur a lovit câteva ore mai târziu, având epicentrul în Vaslui.

Un cutremur a avut loc lângă Capitală / foto: Shutterstock
Un cutremur a avut loc lângă Capitală / foto: Shutterstock

Din fericire, putem răsufla ușurați, deoarece magnitudinea acestor două cutremure nu a fost una care ar fi putut crea probleme de-a lungul țării. Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, cutremurul produs în apropiere de București a avut o magnitudine de numai 2,1. Epicentrul seismului a fost în județul Ilfov și se pare că ar fi fost simțit chiar și la Ploiești.

La numai câteva ore distanță, un alt cutremur de mică intensitate a fost resimțit în țara noastră. De această dată, seismul a avut epicentrul în Vaslui, fiind resimțit în mai multe orașe din România, cum ar fi Galați și Iași. Se pare că seismul ar fi avut o magnitudine de 2,5 grade.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, spune că nu este ceva ieșit din comun să avem parte de cutremure lângă București. „S-au mai produs cutremure crustale în apropiere de București. Chiar anul trecut s-a produs în nordul Capitalei un cutremur de 2 grade”, spune acesta, conform sursei citate. De asemenea, acesta a mai spus că în zona de est a Capitalei sunt falii foarte mici, unde se mai pot produce cutremure cu mangitudinea de 3 – 4 grade.

Două cutremure au avut loc în România

De altfel, se pare că începutul lunii februarie a fost o perioadă foarte activă în țara noastră, cel puțin din punct de vedere al seismelor. Pe data de 5 februarie 2024, trei cutremure au avut loc în România, într-o zonă destul de neobișnuită. Un seism a avut loc în Muntenia, în județul Argeș, având magnitudinea de 2,2 grade.

Următorul a avut loc tot în Muntenia, în județul Dâmbovița, fiind vorba despre o mangitudine de 2,3 grade. La câteva ore distanță, tot în Dâmbovița, un alt cutremur a fost simțit, de data aceasta cu o intensitate de 2,9 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net