Peștele care poate reduce colesterolul! Cei 4 compuși pe care îi conține îl fac alegerea ideală pentru dietă
Patru compuși ce se găsesc într-un anumit tip de pește ar avea capacitatea de a reduce colesterolul din organismul nostru! Experții ne recomandă să introducem cât putem de mult acest pește delicios în dieta noastră, pentru a avea o stare de sănătate mai bună! Este vorba despre somon, un pește al cărui gust delicios nu este egalat decât de beneficiile sale pentru sănătate!
Deja cu toții știm cât de mult este recomandat somonul în dieta noastră, însă poate că nu mulți dintre noi știm și de ce. Ei bine, potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că experții de la Universitatea din Colorado au reușit să identifice 4 compuși anume în acest pește, compuși care pot reduce tipul „rău” de colesterol.
Studiul acestora a fost publicat în Journal of Nutrition, iar experții scriu că în timpul consumului cărnii de somon, se pot ingera cel puțin 30 de metaboliți, adică substanțe ce sunt produse în timpul digestiei, ori a altor procese chimice. Dintre acești 30 de metaboliți, 4 ar fi legați de îmbunătățiri majore ale sănătății cardiovasculare.
La acest studiu au participat 41 de persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 69 de ani, cărora li s-a cerut să urmeze o dietă mediteraneană ce includea pește, dar și cât mai puține grăsimi. Mai precis, participanții primeau în farfurie somon de 2 ori pe săptămână.
Somonul poate fi de ajutor pentru sănătatea inimii
Se pare că substanțele identificate de către experți, substanțe ce se găsesc în carnea de somon, ajută la reducerea colesterolului total, a colesterolului lipoproteic cu densitate scăzută, ale trigliceridelor, cât și ale apolipoproteinei B.
„Suntem primii care identifică acești compuși bioactivi specifici somonului care cresc în plasmă după ce se consumă [o dietă mediteraneană] unul, două fileuri de somon pe săptămână.
De asemenea, mai mulți dintre acești compuși specifici alimentelor au fost asociați cu îmbunătățirea pe termen scurt a indicatorilor de sănătate cardio-metabolică”, au spus specialiștii care au efectuat studiu, potrivit sursei citate.