Peștele care poate reduce colesterolul! Cei 4 compuși pe care îi conține îl fac alegerea ideală pentru dietă

Ultima actualizare:

Patru compuși ce se găsesc într-un anumit tip de pește ar avea capacitatea de a reduce colesterolul din organismul nostru! Experții ne recomandă să introducem cât putem de mult acest pește delicios în dieta noastră, pentru a avea o stare de sănătate mai bună! Este vorba despre somon, un pește al cărui gust delicios nu este egalat decât de beneficiile sale pentru sănătate!

Somonul este extrem de util pentru sănătate / foto: Shutterstock
Somonul este extrem de util pentru sănătate / foto: Shutterstock

Deja cu toții știm cât de mult este recomandat somonul în dieta noastră, însă poate că nu mulți dintre noi știm și de ce. Ei bine, potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că experții de la Universitatea din Colorado au reușit să identifice 4 compuși anume în acest pește, compuși care pot reduce tipul „rău” de colesterol.

Studiul acestora a fost publicat în Journal of Nutrition, iar experții scriu că în timpul consumului cărnii de somon, se pot ingera cel puțin 30 de metaboliți, adică substanțe ce sunt produse în timpul digestiei, ori a altor procese chimice. Dintre acești 30 de metaboliți, 4 ar fi legați de îmbunătățiri majore ale sănătății cardiovasculare.

La acest studiu au participat 41 de persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 69 de ani, cărora li s-a cerut să urmeze o dietă mediteraneană ce includea pește, dar și cât mai puține grăsimi. Mai precis, participanții primeau în farfurie somon de 2 ori pe săptămână.

Somonul poate fi de ajutor pentru sănătatea inimii

Se pare că substanțele identificate de către experți, substanțe ce se găsesc în carnea de somon, ajută la reducerea colesterolului total, a colesterolului lipoproteic cu densitate scăzută, ale trigliceridelor, cât și ale apolipoproteinei B.

„Suntem primii care identifică acești compuși bioactivi specifici somonului care cresc în plasmă după ce se consumă [o dietă mediteraneană] unul, două fileuri de somon pe săptămână.

De asemenea, mai mulți dintre acești compuși specifici alimentelor au fost asociați cu îmbunătățirea pe termen scurt a indicatorilor de sănătate cardio-metabolică”, au spus specialiștii care au efectuat studiu, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
hora bologna ciuleandra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net