FOTO. Incendiu puternic în Delta Văcărești! Pompierii intervin în forță

Ultima actualizare:

Chiar în cursul zilei de astăzi, 8 februarie, un nou incendiu a izbucnit în Delta Văcărești, din Capitală! Pompierii au fost alertați și au ajuns rapid la fața locului, fumul degajat de incendiu fiind vizibil chiar și de la mare distanță.

 Incendiu puternic în Delta Văcărești
Incendiu puternic în Delta Văcărești

Se pare că în jurul orei 14:30, un nou incendiu a izbucnit în Delta Văcărești, iar autoritățile s-au deplasat imediat la fața locului, pentru a stinge cât mai repede focul. Pompierii se află acum la fața locului cu 12 autospeciale de stingere, iar din cauza vântului, autoritățile se tem că incendiul s-ar putea propaga. Un detaliu interesant a venit de la oamenii din zonă, care, potrivit celor de la Antena 3 CNN, au declarat că fumul degajat de incendiu ar avea o culoare extrem de neobișnuită, mai precis, mov.

Pompierii au mai transmis și faptul că incendiul se manifestă pe o suprafață însemnată, de 1,5 hectare. Din cauza dificultății și a riscului de extindere al incendiului, pompierii au hotărât să suplimenteze dispozitivul de autospeciale de stingere aflate la fața locului, ajungând, în final, la 12. Se pare că sunt mai multe focare pe care autoritățile încearcă să le stingă. Intervenția pompierilor este încă în desfășurare.

Incendiu în Delta Văcărești

Nou incendiu în Delta Văcărești
Nou incendiu în Delta Văcărești

Din păcate, nu este pentru prima oară când Delta Văcărești se confruntă cu incendii. În februarie 2020, pompierii din Capitală au intervenit pentru a stinge un incendiu puternic care a izbucnit în acest loc. Nu mai puțin de 30.000 de metri pătrați de vegetație au fost distruși, la acel moment, de flăcările devastatoare.

În anul 2016, Guvernul a declarat Lacul Văcărești drept parc natural, fiind, astfel, inclus în regimul de arie naturală protejată. Acest lac se află în cartierul Văcărești, din Capitală, având o suprafață 189 de hectare. Din păcate, astăzi (8 februarie) pompierii sunt nevoiți să intervină din nou în forță, pentru a stinge un incendiu care amenință acest parc natural din inima Bucureștiului. La acest moment, intervenția autorităților încă se află în desfășurare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
Ziua Regalităţii  10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică jpeg
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
Taylor Swift Foto Shutterstock
castel franta primar jpg
izvorul tamaduirii istoric jpeg
locuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net