Lovitură dură pentru economiile românilor: facturile la energie ar putea crește enorm! Tariful uriaș anunțat deja de un furnizor

Vești îngrijorătoare pentru români! Se pare că un furnizor de pe piața de energie a anunțat că după expirarea plafonării din acest moment, va cere un preț de 7 lei/kwh. La momentul actual, datorită plafonării prețului, costul este în funcție de consum, între 68 de bani și 1,3 lei.

Ce se întâmplă cu facturile la energie / foto: Shutterstock
Ce se întâmplă cu facturile la energie / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, se pare că acest preț uriaș ar putea intra în vigoare de anul viitor, când expiră plafonarea actuală. Oferta firmei, de 7 lei/kwh, ar însemna o creștere de zece ori a facturilor la energie începând cu luna martie, când expiră plafonarea prețurilor.

Mihai Nicuț a vorbit despre incertitudinea de pe piața de energie. „Sunt furnizori care spun doar că prețul se va modifica, dar nu spun și cum, sunt alți furnizori care spun că prețurile se vor modifica în funcție de cotația pieței spot din luna precedentă, piața pentru ziua următoare, este singura piață care mai funcționează în România, cea în care se vinde curent de pe azi pe mâine”, spune acesta, conform sursei citate.

Facturile la energie pot crește în mod simțitor

Până în luna martie a anului viitor, prețurile sunt plafonate și decise în funcție de consum. Pentru cei care au consumat mai puțin de 100 kwh, se aplică un preț de 68 de bani. De la 100 până la 255 de kwh pe lună, acesta crește la 80 de bani, iar tot ce depășește 300 de kwh pe lună are un preț de 1,3 lei. Acest preț nu este plafonat doar pentru consumatori, cât și pentru furnizori. Pe piața angro, un megawatt are, în acest moment, un preț plafonat la 450 de lei.

Urluescu Laurențiu, din partea Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), a vorbit, de asemenea, despre acestă situație. „Prețul la consumatorul final, pe lângă energie pură, luată de pe piața angro, mai are și alte taxe, tarife, cum ar fi: tarifele de distribuție, de transport, componentele de furnizare, certificate verzi, componente cogenerare, acciză, TVA”, spune acesta, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net