Dan Ioan Popescu, mândria celui mai luxos magazin din lume

Ultima actualizare:

    Fost ministru în anii 2000, a adunat o avere fabuloasă
Fost ministru în anii 2000, a adunat o avere fabuloasă

Au uimit şi Occidentul cu averile lor şi cu felul în care îşi etalează bogăţia. Nimic rău până aici. Dar când aceste averi au fost dobândite prin mijloace care de care mai suspecte, ca să nu spunem ilegale, şi pe spatele statului şi al milioanelor de români, parcă nu mai sunt de lăudat. De azi, Click! vă prezintă un serial despre cei mai controversaţi bogătaşi din ultimii 20 de ani.

Cum ajunge un parlamentar, ministru şi lider de partid la PSD şi PC mândria unui magazin de lux din SUA? Numele lui Dan Ioan Popescu este trecut pe vitrina magazinului exclusivist de haine pentru bărbaţi, House of Bijan, situat pe Rodeo Drive din Beverly Hills, SUA. Alături de DIP, alte embleme ale magazinului sunt preşedinţii SUA, Barack Obama, şi Rusiei, Vladimir Putin. Cum a ajuns însă atât de bogat ploieşteanul de 67 de ani? A făcut pasul de la decoraţia ”Steaua României în grad de cavaler”, primită în 2003 de la Ion Iliescu, la acuzaţiile din 2006 privind ilegalitatea unor bunuri dobândite. Dan Ioan Popescu a terminat Facultatea de Chimie Industrială la Bucureşti în 1971, a urmat înainte de Revoluţie succesiv Universitatea Politică şi de Conducere şi Academia Ştefan Gheorghiu, supranumită ”fabrica de activişti”. După 1990 a intrat în politică şi cinci ani mai târziu devine vicepreşedinte al PSD şi liderul organizaţiei de Bucureşti. Şi a început să urce... În 1994 a devenit secretar de stat în Ministerul Industriei, în 1996 trece ministru al Comerţului, pentru ca în perioada 2000-2004 să fie succesiv titular la Ministerul Industriilor şi Resurselor şi la Ministerul Economiei şi Comerţului. Până în 2008 a fost permanent parlamentar. În 2006 pleacă din PSD şi devine prim-vicepreşedinte al PC, partidul înfiinţat de Dan Voiculescu. ”Este cel mai periculos om politic cu care am lucrat”, îl caracterizau Daniel Marian Vanghelie şi Sorin Oprescu. Considerat mason şi ”prieten” cu serviciile secrete, bogăţia sa atrage atenţia procurorului general al României, Ilie Botoş.

Aceasta este impresionanta vilă din Azuga a fostului ministru
Aceasta este impresionanta vilă din Azuga a fostului ministru

Acesta cere Comisiei de Control a Averilor din cadrul Înaltei Curţi, cercetarea declaraţiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu şi ale soţiei sale Elena. Se confruntă veniturile cu declaraţia de avere, se caută proprietăţile. Potrivit dezvăluirilor din investigaţiile comisiei, Dan Ioan Popescu avea terenuri în Bucureşti, Breaza, comunele Pantelimon, Mogoşoaia şi Gruiu din Ilfov, Azuga, comuna Bălaciu din Ialomiţa. Cireaşa de pe tort era însă un teren de 2.367 metri pătraţi din zona Arcul de Triumf. DIP mai adunase cinci apartamente şi o vilă impresionantă într-o zonă în care puţine VIP-uri autohtone au avut şi au proprietăţi: oraşul Azuga. Localnicii spun că o mare parte din pădurile din zonă îi aparţin. În iulie 2011 se dispune confiscarea a patru milioane de lei din averea celor doi soţi, provenienţa banilor fiind considerată ilicită, o premieră la acea dată. 

Dan Ioan Popescu face recurs şi pe 19 decembrie 2014 suma care trebuia recuperată de stat scade la 890.000 de lei. După alegerile din 2008, DIP părăseşte România şi se stabileşte, potrivit unor surse din PC, în oraşul italian Bergamo. După ieşirea din politică s-a mai auzit de el doar prin intermediul reprezentanţilor societăţilor de pe piaţa energiei, care îl consideră un jucător foarte important în domeniu. Cât de tare este Dan Ioan Popescu pe piaţa energiei? Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice, care îi aparţine, a încheiat numai în perioada 2009-2012 contracte cu Hidroelectrica în valoare de 130 de milioane de lei. Şi este doar una dintre firmele lui DIP... Nu a fost şi, în acest moment, nu este suspect sau învinuit în nici un dosar penal, aşa că suntem nevoiţi să tragem concluzia că Dan Ioan Popescu a făcut avere în mod legal. Asta până la proba contrarie.

Nu găsești costume sub 25.000 de dolari

Magazinul de unde își cumpără Dan Ioan Popescu haine de fițe, House of Bijan din Beverly Hills, e unul exclusivist. Articolele vestimentare, care sunt create doar la comandă, au prețuri amețitoare, iar oamenii care le poartă se învârt în cercuri extrem de înalte. Cravatele, neapărat din mătase, sunt unele dintre cele mai ieftine produse din magazin, însă și acelea pornesc de la 1.000 dolari. Costumele se pot cumpăra cu prețuri de la 20 – 25.000 de dolari, Cămășile din bumbac egiptean costă circa 1.300 de dolari, iar la cei 6.500 de dolari, pantofii din piele de aligator pot fi considerați un chilipir. Fondatorul acestui magazin de lux, iranianul Bijan Pakzad, a murit în aprilie 2011, dar a lăsat în urma lui un brand fără asemănare și mii de VIP-uri deplin mulțumite. Printre cei care se îmbracă de aici se numără Barack Obama, Tony Blair, Jack Nicholson, Julio Iglesias și Arnold Schwarzenegger.

Dan Ioan Popescu a ocupat prima funcție de ministru în 1996, la Industrii. În perioada 2000-2004 a fost, succesiv, titular la Ministerul Industriilor și Resurselor și la Ministerul Economiei și Comerțului. A mai ocupat funcția de Ministru de Stat fără portofoliu. Până în 2008 a fost permanent parlamentar. În anul 2006 pleacă din PSD și devine prim-vicepreședinte al PC, partidul înființat de Dan Voiculescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net