Papirusurile dezvăluie informații incredibile. Textul care ar putea rezolva un mister al Greciei Antice

Papirusurile descoperite recent au dezvăluit locul în care Platon a fost înmormântat: în perimetrul Academiei Platonice din Atena. Anterior se știa doar faptul că a fost îngropat în Academie, dar nu se știa exact unde. Manuscrisele sunt acum descifrate datorită noilor tehnologii, ceea ce aduce speranţa redescoperirii unor texte clasice antice, considerate pierdute. Noul text descifrat a dezvăluit că Platon a fost vândut ca sclav pe insula Egina în anul 404 î.Hr., când spartanii au cucerit insula.

Ce informații dezvăluie papirusurile Foto: Facebook Universita Di Pisa
Ce informații dezvăluie papirusurile Foto: Facebook Universita Di Pisa

Ce arată textul recent descifrat 

Un text recent descifrat din pergamente antice ar putea să dezvăluie în sfârșit locul în care a fost îngropat filosoful grec Platon. Așa numitele suluri de papirus care au fost carbonizate după ce au fost îngropate sub stratul de cenușă vulcanică în urma erupției vulcanului Vezuviu din anul 79 după Hristos.

Papirusurile, examinate cu ajutorul inteligenței artificiale 

Papirusurile continuă să fie examinate de experți cu ajutorul inteligenței artificiale, dar și a altor tehnologii. Potrivit dezvăluirilor, Platon ar fi fost îngropat într-o grădină secretă din apropierea altarului sacru al Muzelor al Academiei Platonice din Atena. Anterior se știa doar faptul că a fost înmormântat în Academie, dar nu se știa exact unde. Academia lui Platon a fost distrusă în anul 86, înainte de Hristos de către un general roman. Textul acesta oferă de asemenea mai multe detalii despre ultima noapte din viața lui Platon.

Ce a declarat un cercetător italian 

„Locul în care se află mormântul lui Platon a fost descris în mii de cuvinte recent descoperite şi în cuvinte interpretate până acum diferit despre istoria Academiei Platonice scrise de Philodemus din Gadara, un poet şi filosof epicureu care a trăit în Herculaneum", a declarat Graziano Ranocchia, un cercetător de la Universitatea din Pisa.

Cercetătorul italian a făcut acest anunţ la Biblioteca Naţională din Napoli, unde a prezentat rezultatele intermediare ale proiectului de cercetare "Şcoli greceşti", realizat împreună cu Consiliul Naţional de Cercetare din Italia.

Platon, vândut ca slav 

Noul text descifrat a dezvăluit că Platon a fost vândut ca sclav pe insula Egina în anul 404 î.Hr., când spartanii au cucerit insula, sau, alternativ, în anul 399 î.Hr., imediat după moartea lui Socrate. Până acum se credea că marele filosof a fost vândut ca sclav în 387 î.Hr. în timpul şederii sale în Sicilia, la curtea lui Dionysios I de Siracuza. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net