Decizia luată de Rafila în cazul tragediei de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Ministrul Sănătății a cerut un audit internațional: „Vreau să las lucrurile în ordine”

Alexandru Rafila a anunțat astăzi că au fost demarate procedurile necesare pentru un audit internațional în ceea ce privește cazul deceselor suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, din Capitală. 

Alexandru Rafila / foto: Arhiva Click!
Alexandru Rafila / foto: Arhiva Click!

În urma întrevederii cu premierul Marcel Ciolacu, de la Palatul Victoria, ministrul Sănătății a anunțat faptul că s-au făcut deja demersurile pentru contactarea Societăţii Europene de Anestezie şi Terapie Intensivă şi a Societăţii Mondiale de Anestezie şi Terapie Intensivă în vederea unui audit independent în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. 

Ministrul Sănătății: „Să terminăm o dată pentru totdeauna cu aceste dispute”

În urma întrevederii cu premierul României, Alexandru Rafila a anunțat faptul că s-au discutat atent incidentele care s-au întâmplat la Spitalul „Sfântul Pantelimon”

„Am venit aici ca să analizăm situaţia creată în urma incidentelor foarte serioase care au avut loc la Spitalul Sfântul Pantelimon. Am discutat despre nevoia atenuării acestor discuţii şi dispute care există în momentul de faţă în spaţiul public în ceea ce priveşte credibilitatea sistemului de sănătate în general, în ceea ce priveşte credibilitatea serviciilor oferite de Spitalul Sfântul Pantelimon. Am decis şi am făcut deja primele demersuri ca să putem să contactăm Societatea Europeană de Anestezie şi Terapie Intensivă, precum şi Societatea Mondială de Anestezie şi Terapie Intensivă, încât să putem realiza un audit profesional medical independent al lucrurilor care s-au întâmplat acolo la Spitalul Pantelimon, iar mesajul pe care dorim să-l transmitem opiniei publice este cel care trebuie să redea încrederea în profesioniştii din sistemul de sănătate şi să terminăm o dată pentru totdeauna cu aceste dispute între diversele specialităţi medicale, între mass media şi unii dintre reprezentanţii corpului medical", a declarat ministrul Sănătăţii, citat de news.ro.

 „Eu când plec de la Ministerul Sănătăţii vreau să las lucrurile în ordine”

Alexandru Rafila a mai anunțat faptul că îi revine responsabilitatea în legătură cu credibilitatea sistemului de sănătate.

„Eu sunt în primul rând medic şi apoi sunt ministrul Sănătăţii. Am o responsabilitate în ceea ce priveşte credibilitatea sistemului de sănătate, iar tot ceea ce facem noi şi am făcut în aceşti doi ani şi jumătate, începând cu investiţiile, continuând cu reforma în domeniul resurselor umane sau a managementului sanitar, toate aceste lucruri au fost făcute pentru a da credibilitatea sistemului de sănătate. Acest lucru este cel care mă preocupă. Eu nu am o problemă, nu este vorba despre demisia mea. Eu când plec de la Ministerul Sănătăţii vreau să las lucrurile în ordine din punct de vedere al tuturor argumentelor necesare pentru că oamenii să aibă încredere în sistemul să de sănătate din România”, a mai transmis Alexandru Rafila.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
batrani jpg
scoli modulare jpeg 2 jpeg
andrea lo rosso pictura picasso il giorno jpg
everest noaptea jpg
viroza si gripa foto pexels jpg
shutterstock 2466647573 jpg
image png
vesela de unica folosinta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net