Descoperirea incredibilă făcută în Valea Buzăului! Arheologii au rămas fără cuvinte

O descoperire incredibilă a fost făcută în țara noastră, chiar pe malurile râului Buzău. Aici au fost aduse la lumină o mulțime de fragmente osoase ce aparțineau unor specii de mamuți! Aceste animale impresionante ar fi trăit pe aceste meleaguri chiar și cu 2 milioane de ani în urmă!

Fragmentele osoase sunt vechi de milioane de ani / foto: sansanews.ro
Fragmentele osoase sunt vechi de milioane de ani / foto: sansanews.ro

Fragmente osoase ce aparțineau mamuților au fost găsite în această zonă de mult timp. Primele astfel de rămășițe au fost adăugate colecției Muzeului Județean Buzău încă din anul 1972, dar în ultimii doi ani a început să devină clar pentru specialiști cât de semnificative sunt, de fapt, aceste descoperiri.

Analizele efectuate de către specialiști au arătat faptul că fragmentele osoase aparțin unor mamuți care ar fi trăit în această zonă cu 2 milioane de ani în urmă. În anul 2022, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor Europene, unul dintre vizitatori a donat muzeului un omoplat de mamut, de mari dimensiuni, potrivit informațiilor de la adevarul.ro.

Fragmentele osoase provin de la diferite tipuri de mamuți

Specialiștii speră acum că aceste descoperiri îi vor putea ajuta să înțeleagă mai bine viața mamuților care dominau, cândva, curbura Carpaţilor. Unele dintre fragmentele osoase descoperite de către specialiști provin de la mamuți ce au trăit cu 2 milioane de ani în urmă.

„În patrimoniul Muzeului Judeţean Buzău sunt mai multe fragmente osteologice provenind de la diferite tipuri de mamuţi, primele au intrat în colecţie în anul 1972 şi doar la unele se cunosc locaţiile, este vorba despre un dinte de mamut provenit de pe teritoriul satului Valea Nucului, comuna Berca, ultimele fragmente intrând în patrimoniu în primăvara anului 2022.

S-a dovedit că aceste fragmente provin de la diferite tipuri de mamuţi. Au fost expuse în cadrul unei expoziţii permanente la Muzeului Chihlimbarului de la Colţi, expoziţie denumită Colţi preistorici. Ulterior, un vizitator ne-a donat un fragment osteologic de mari dimensiuni, era deja a doua piesă de mari dimensiuni descoperită pe malul râului Buzău, în localitatea Stănceşti”, a declarat Daniel Costache, directorul Muzeului Județean.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net