Ingredientul secret pentru cei mai buni castraveți murați. Gospodinele de la țară îl folosesc de ani de zile

Încet-încet începem să ne apropiem de finalul lunii iulie, iar la cât de repede pare să treacă acest an, nu va surprinde pe nimeni dacă august va trece ca și când nici nu a fost. Astfel, cum în cele din urmă ne vom îndrepta și spre toamnă, poate că unii dintre noi deja se gândesc cu poftă la castraveții murați pe care urmează să îi pregătim. Iar un ingredient anume poate să le ofere acestora un gust incredibil, de care nu ne vom sătura!

Castraveții murați sunt foarte populari în țara noastră
Castraveții murați sunt foarte populari în țara noastră

Chiar dacă putem găsi castraveți murați pe rafturile tuturor magazinelor din țară, în orice zi din an, aceștia sunt, de cele mai multe ori, în oțet. Astfel, chiar dacă nu vor fi răi alături de o friptură delicioasă, gustul lor nu se va compara cu cel al castraveților în saramură, pe care poate că îi știm din copilărie. Iar dacă ne dorim să pregătim castraveți murați în saramură delicioși, nu trebuie să uităm de un ingredient special: sarea grunjoasă!

Astfel, tot ce ne va trebui pentru castraveții murați sunt, evident, cam 5 kg de castraveți, 3 litri de apă, un litru de oțet, sare grunjoasă (sau sare de mare, dar niciodată sare iodată), 3 bucăți de usturoi, ceapă, piper boabe, 5 rădăcini de hrean, 10 frunze de dafin, muștar boabe și 3 fire de mărar uscat.

Ingredientul secret pentru castraveți murați delicioși

Pentru a pregăti saramura, tot ce trebuie să facem este să punem la fiert apa, alături de oțet, de sare, de piperul boabe, cât și de zahăr și frunzele de dafin. Ea trebuie ținută pe foc până când dă în clocot de câteva ori, apoi o putem turna în borcane, care trebuie închise foarte bine și puse la fiert. După ce apa fierbe, mai lăsăm 15 minute, apoi le lăsăm să se răcească.

Iar pentru ca borcanele să nu se spargă, pe fundul lor putem pune bucăți de hârtie. Între timp, în borcane trebuie ca deja să fi fost puși castraveții, alături de mărar, hrean, iar de abia atunci putem turna saramura peste aceștia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net