Trucul ingenios pentru a avea flori mai frumoase ca niciodată! Cu ce trebuie să le uzi, nu te-ai fi gândit

Plantele sunt o modalitate perfectă de a ne decora camerele și de a umple acele goluri supărătoare care poate că mai pot apărea prin casă. Însă, este foarte important să știm precis cum trebuie îngrijite plantele pe care le alegem, altfel ele se pot ofili destul de repede. Iar un truc ingenios, ce poate fi foarte util pentru plantele noastre, este să folosim apă minerală atunci când le udăm!

Apa minerală poate fi utilă pentru plante / foto: IStock
Apa minerală poate fi utilă pentru plante / foto: IStock

Apa minerală poate fi foarte utilă pentru plantele noastre, însă nu foarte mulți români știu acest lucru! Indiferent cât de surprinzător poate fi acest detaliu, motivul pentru care apa minerală poate fi atât de utilă este faptul că este bogată în diverse minerale, iar, mai mult decât atât, are și capacitatea de a regla pH-ul, cât și de a spăla sărurile solubile.

Desigur, putem să încercăm diferite tipuri de apă minerală, pentru a putea observa la care vor reacționa cel mai bine florile noastre. Acest truc este extrem de simplu, iar datorită lui, florile din casa noastră pot avea un aspect mai sănătos și frumos.

Apa minerală poate fi foarte utilă pentru plantele noastre

Mai precis, trebuie să știm că simpla apă minerală este bogată în magneziu, calciu, sodiu, cât și potasiu. Acestea nu doar că sunt utile, dar sunt chiar necesare pentru ca florile noastre să se poată dezvolta sănătos și frumos. Astfel de minerale pot ajuta la întărirea rădăcinilor și vor îmbunătăți absorbția nutrienților. De asemenea, ele susțin și metabolismul plantelor.

Cum cele mai multe tipuri de apă minerală an un pH echilibrat, utilizarea acestui tip de apă poate ajuta la menținerea unui mediu optim în sol, ideal pentru plante. De asemenea, această apă poate ajuta și la eliminarea excesului de săruri solubile din sol. Astfel, atât solul, cât și plantele din acesta, vor fi sănătoase pentru mai mult timp.

Așa că, dacă ne dorim o modalitate simplă pentru a avea mai multă grijă de plantele noastre, putem încerca să le udăm regulat cu apă minerală!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net