Detalii de ultima oră despre procesul Elenei Udrea

Ultima actualizare:

Noi detalii despre procesul Elenei Udrea. Actele privind extrădarea acesteia au ajuns în Blugaria.

Elena Udrea se află în Bulgaria
Elena Udrea se află în Bulgaria

Tribunalul din Bulgaria a anunțat că au ajuns documentele trimise de autoritățile române și anume actele cerute de judecători în procesul de extrădare al Elenei Udrea.

Instanța din Bulgaria a cerut, zilele trecute, mai multe detalii cu privire la condițiile de detenție din țara noastră în care ar sta Elena Udrea, în caz că ar fi extrădată. Așadar, Ministerul Justiţiei a trimis solicitarea către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ca mai apoi informaţiile cerute, dar şi traduse, să fie trimise prin Tribunalul Bucureşti, către judecătorii bulgari.

La tribunalul din Bulgaria va fi un al doilea termen de extrădare în cazul Elenei Udrea. Aceasta va fi adusă în fața instanței, astfel că am putea afla o prima decizie în acest sens.

Citește și Unde s-a ascuns Elena Udrea? Poliția o caută prin tot Bucureștiul, după condamnarea de 6 ani cu închisoare în gala Bute

Autoritățile bulgăresti trebuie să se grabească, însă, în procesul de extrădare, având la dispoziție doar o lună în acest sens.

Elena Udrea, 6 ani de închisoare

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în urma dosarului „Gala Bute”, după ce a fost acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

Dosarul ''Gala Bute''

În anul 2015, procurorii din cadrul DNA au trimis-o în judecată pe Elena Udrea. Aceasta a fost acuzată de luare de mită și abuz în serviciu, dar și tentativa de a folosi documente falsificate pentru obținerea într-un mod ilegitim a fondurilor europene. 

În timpul în care Elena Udrea a fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, aceasta ar fi coordonat un sistem prin care persoanele apropiate ar fi primit sume de bani din partea unor reprezentanți ale unor societăți comerciale. Scopul era acela de a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de către guvern, conform procurorilor.

Banii obținuți de aceștia ar fi intrat în posesia Elenei Udrea, iar DNA a considerat că aceasta și-ar fi exercitat atribuțiile în mod ilegal, că a făcut presiuni față de alți funcționari publici din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, cu prilejul achiziției de servicii de publicitate la Gala Bute.

Citește și Elena Udrea, înainte de sentință: a fost nașă și a dansat cu Adrian Minune

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net