Elena Udrea rămâne pe teritoriul Bulgariei! Judecătorii au amânat procesul de extrădare

Ultima actualizare:

Elena Udrea a fost dusă în cursul zilei de miercuri, 13 aprilie, în sala de judecată din Bulgaria pentru a începe procesul său de extrădare în România. Fostul ministrul al Turismului a explicat instanței care sunt motivele pentru care nu-și dorește să fie extrădată în țara natală, după ce a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute. Ce decizie surprinzătoare au luat judecătorii!

Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute Sursă: Profimedia
Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute Sursă: Profimedia

Elena Udrea a fost escortată în sala de judecată și nu a dorit să ofere nici măcar cea mai mică declarație jurnaliștilor sosiți la fața locului. Fosta protejată a lui Traian Băsescu a fost adusă în fața unui complet format din trei judecători. Ambii avocați ai Elenei sunt prezenți în sală pentru a-i susține cauza. Până în prezent, Elena Udrea ar fi subliniat, în multiple rânduri, că nu-și dorește să fie repatriată în România.

Ce au decis judecătorii bulgari

După mai puțin de o oră de deliberări, judecătorii au decis amânarea deciziei pentru data de 19 aprilie 2022.  Judecătorii bulgari au cerut autorităților din România informații despre închisoarea în care Elena Udrea a stat în cursul anului 2018. Autoritățile trebuie să le prezinte în curs de cinci zile lucrătoare. 

Elena Udrea nu dorește să fie extrădată în România Sursă foto: Antena 3
Elena Udrea nu dorește să fie extrădată în România Sursă foto: Antena 3

Citește și: Când va fi adusă Elena Udrea în România

Pe 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Oamenii legii nu au găsit-o la domiciliu pentru a o aresta. În urma căutărilor de amploare, ea a fost găsită în Bulgaria și reținută pe teritoriul țării vecine.  

Elena Udrea, închisă în Costa Rica, în anul 2018

Elena Udrea a fugit din țară și în 2018, când instanța supremă a pronunțat decizia definitivă de condamnare la 6 ani de închisoare. La momentul pronunțării deciziei definitive, în iunie 2018, Udrea se afla deja în Costa Rica. Ea părăsise România la începutul lui 2018 și ceruse azil în Costa Rica.

În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. După doar trei luni de închisoare a fost eliberată și s-a putut întoarce acasă, în sânul familiei. De această dată însă, Elena Udrea nu are multe căi prin care poate scăpa de închisoare. 

Vezi și: Cursă contra-cronometru pentru Elena Udrea 

Cu puțin timp înainte de a afla sentința judecătorilor, Elena Udrea a petrecut pe cinste la o nuntă, alături de iubitul tinerel, Adrian Alexandrov. Motivele de bucurie ale Elenei s-au risipit rapid, la fel și toate planurile pe care și le-a făcut. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net