Când va fi adusă Elena Udrea în România? Când își va putea vedea fetița?

Ultima actualizare:

Elena Udrea își va petrece weekend-ul în arestul Poliției de Frontieră Petrici din Bulgaria, țară pe teritoriul căreia a fost prinsă joi, la mai puțin de trei ore după ce a fost dată în urmărire. Fostul politician va fi adus în România abia săptămâna viitoare, când va ajunge în penitenciar, urmând să stea după gratii 6 ani.  

Elena Udrea va fi adusă în țară de autorități. Foto: Arhivă
Elena Udrea va fi adusă în țară de autorități. Foto: Arhivă

Ieri după-amiază a avut loc o primă audiere a Elenei Udrea (48 de ani) în fața judecătorilor bulgari. Pentru că documentele trimise de autoritățile de la București nu erau traduse și nici în sala de judecată nu exista un traducător autorizat, ședința s-a încheiat destul de repede.

Citește și: Vezi cele mai hot apariții ale Elenei Udrea de la plajă. S-a căsătorit cu Dorin Cocoș într-o fustiță minusculă

După 30 minute, instanța a stabilit o altă audiere pentru sâmbătă, când se va lua în discuție cererea de extrădare a Elenei Udrea, conform Antena 3. În cazul în care judecătorii bulgari încuviințează mandatul de arestare, Udrea poate fi adusă în România la o dată ulterioară, ce va fi stabilită de autoritățile celor două țări.

Există, totuși, și posibilitatea ca instanța să o pună în libertate, dacă va considera că există vicii de procedură. În oricare dintre situații, decizia poate fi contestată în termen de 3 zile.   

Nici fugară nu a renunțat la tocuri 

Elena Udrea a fost prinsă joi de grănicerii bulgari, când încerca să treacă granița spre Grecia, prin vama Kulata. Fostul ministru al Turismului ieșise din România singură, în dimineața aceleiași zile, prin Vama Giurgiu, cu câteva ore înainte ca judecătorii Instanței Supreme să anunțe sentința de condamnare la 6 ani cu executare în dosarul Gala Bute.

De altfel, ea și-a așteptat sentința la Sofia, apoi a plecat spre vamă, ajutată de șoferul personal, cu care s-a întâlnit pe teritoriul țării vecine. Alexandru Vasile era împreună cu Udrea în momentul în care autoritățile bulgare au reținut-o pe aceasta.

După cum se observă în imaginile apărute în spațiul public, „blonda lui Traian Băsescu” nu a lăsat tocurile nici când era „alergată” de justiție. A ales o ținută sport, formată din blugi și un tricou alb inscripționat cu numele unei firme de top.

Elena Udrea, la scurt timp după ce a fost prinsă de autorități
Elena Udrea, la scurt timp după ce a fost prinsă de autorități

Însă, nelipsitele tocuri au fost accesoriul care a tras atenția asupra faptului că nici în ultimul ceas de libertate Elena Udrea nu a renunțat total la eleganță. Fostul politician fusese dat în urmărire joi după-amiză, după ce polițiștii veniți să pună mandatul de arestare în aplicare nu o găsiseră la domiciliul din Corbeanca.

Reamintim că joi Elena Udrea a fost condamnată definitiv de instanța supremă la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, decizie dată după 7 ani de procese, timp în care Udrea a folosit toate căile extraordinare de atac. Este pentru a doua oară când Elena Udrea a fugit din țară. Și în 2018, înainte ca instanța să o condamne în același dosar, ea a plecat în Costa Rica.  

Ce restricții va avea în penitenciar  

Elena Udrea va avea mai multe restricții de-a lungul perioadei în care va fi închisă, iar cea mai dureroasă va fi, fără îndoială, cea legată de momentele în care își poate vedea fetița în vârstă de 3 ani. Potrivit fanatik.ro, fostul politician va avea regim de maximă siguranță în primul an al încarcerării.

Va putea lucra doar la interior, în penitenciar, adică la bibliotecă sau la bucătărie, iar celula va fi închisă permanent. Cu toate acestea, dacă va avea comportament exemplar, Elena Udrea va beneficia de vizite, inclusiv a copilului pe care îl are împreună cu Adrian Alexandrov.

Elena Udrea, alături de fiica ei, Eva Maria. Sursa foto: Facebook
Elena Udrea, alături de fiica ei, Eva Maria. Sursa foto: Facebook

Pentru că fetița nu este bebeluș, aceasta împlinind deja 3 ani, va avea voie să își viziteze mama regulat, adică o dată pe săptămână. În ceea ce privește dreptul de eliberare condiționată, aceasta depinde de mai mulți factori: dacă va avea activitate în detenție, dacă va avea loc de muncă, dacă va participa la cursuri etc, toate acestea fiind considerate zile de executare. Cel mai probabil, comisia penitenciarului va stabili data de liberare undeva la patru ani de la încarcerare.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net