Cursă contra-cronometru pentru Elena Udrea: cum ar putea scăpa de pușcărie?

Ultima actualizare:

Vin vremuri sumbre pentru Elena Udrea. În doar câteva zile, fosta „blondă de la Cotroceni” a schimbat confortul din locuința de lux din zona Corbeanca cu o celulă minusculă dintr-o închisoare bulgărească. În vila din afara Capitalei, fostul ministru al Turismului locuia împreună cu iubitul ei, Adrian Alexandrov, și fiica celor doi, Eva Maria, în vârstă de 3 ani.

Elena Udrea se luptă să scape de închisoare. Foto: Click!
Elena Udrea se luptă să scape de închisoare. Foto: Click!

Cu gândul la vremurile de altădată, când frecventa doar restaurante de fițe și, în calitatea de ministru al Turismului, făcea vizite de lucru cu ștaif, unde era întâmpinată ca o regină, Elena Udrea așteaptă acum, cu sufletul la gură, ca un complet de judecători bulgari să îi decidă soarta.   

Ce fac avocații Elenei Udrea pentru ca aceasta să scăpe de închisoare

Între timp, avocații ei, într-o cursă contra-cronometru, atacă pe toate fronturile pentru a o scăpa de executarea pedepsei. Condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea și-a făcut val-vârtej bagajul și a plecat din țară. Ea a fost prinsă de polițiștii bulgari în timp ce încerca să treacă frontiera pentru a ajunge în Grecia.

Răvășită și cu ochii în lacrimi, fosta „blondă de la Cotroceni” a fost dusă în fața magistraților din Bulgaria, care nu s-au lăsat înduplecați de rugămințile ei de a nu fi trimisă înapoi în România și au decis în favoarea extrădării. Însă avocații au contestat decizia și, în așteptarea termenului stabilit pentru 14 aprilie, se zbat să îi protejeze libertatea celei supranumită „blonda lui Băse”.

Citește și: Drama Elenei Udrea! Momentul devastator trăit de protejata lui Băsescu

Pe lângă avocații români, ea a apelat și la unul dintre cei mai renumiți avocați din Bulgaria, care este, totodată, un cunoscut politician local. În România, Udrea a fost reprezentată chiar de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.   

Reprezentanții aleși au depus la instanța bulgărească și o dovadă că Udrea ar fi închiriat, pentru o perioadă de 7 ani, o locuință în Blagoevgrad, cu scopul de a-i convinge pe judecători că și-ar dori să rămână în Bulgaria.  În complementar, au depus și o cerere de azil politic în Grecia, destinație unde Elena Udrea ar fi vrut, de fapt, să ajungă de la început.   

Vezi și: Elena Udrea, cele mai fierbinți apariții la plajă!

Elena Udrea crede că îi este viața pusă în pericol

În motivare, avocații ar susține că Elena Udrea a fost condamnată în urma unui dosar politic, că ar avea mari probleme de sănătate și că, dacă ar fi trimisă înapoi în România, viața i-ar fi pusă în pericol.   

Astfel, ei încearcă prin toate mijloacele posibile, fie să îi convingă pe judecătorii bulgari să respingă cererea de extrădare și să îi acorde dreptul de a rămâne în Bulgaria, fie să obțină azil politic în Grecia.   

Pentru că, ce-i drept, celulele cu paturi suprapuse din Penitenciarul de Femei Târgușor Nou nu se compară nici pe departe cu baldachinele de pe însoritele plaje grecești, iar meniul deținuților nu are nimic din farmecul restaurantelor de lux de pe insula Mykonos, una dintre destinațiile preferate de cercul de apropiați ai Elenei Udrea, inclusiv celebrul Sebastian Ghiță fiind surprins deseori aici.   

Citește și: Când va fi adusă Elena Udrea în România? Când își va putea vedea fetița?

De altfel, Udrea nu ar lua pentru prima oară contact cu condițiile din închisorile mioritice. După ce a fost arestată preventiv, în 2015, ea a vorbit despre traumele pe care le-a îndurat în celulă: 

„Mie îmi e foarte frică de insecte. Faptul că era plin de gândaci acolo era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă și oricând se putea deschide ușa de la cameră și să fii văzută la toaletă de cei care vizitau celulele.” 

Iubitul Elenei Udrea lansează acuzații dure

Într-o postare pe Facebook, iubitul Elenei Udrea, tatăl fetiței lor, în vârstă de 3 ani, îi ia apărarea fostului ministru și lansează rafale de acuzații la adresa judecătorilor români:  „Trăim vremuri în care Constituția României nu mai înseamnă nimic pentru unii dintre cei care aplică legea, așa că au ajuns să condamne selectiv, sau la ordin! Din ce în ce mai des simțim parcă o reîntoarcere în timp unde Inchiziția își făcea simțiți colții.  

Un astfel de caz este și cel al Elenei Udrea care a fost pusă zilele trecute în fața unui complet de judecată demn de secolul mai sus amintit, iar personajele care aveau obligația de a veghea și aplica legea au devenit niște veritabili inchizitori (unii mai moderni ce-i drept, dar metehnele sunt aceleași)”, a scris el.  

Citește și: Elena Udrea, înainte de sentință: a fost nașă și a dansat cu Adrian Minune

În postare, Adrian Alexandrov vorbește despre „justiția divină” de care magistrații care au dat verdictul ar fi omis să țină cont, dar și despre drama copilului despărțit de mama sa. 

„I-aș întreba pe inchizitorii mai sus amintiți, dacă tot se pricep la toate…cum ar trebui să îi explic fiicei mele de ce mama ei nu e astăzi lângă ea?”.  

Rămâne de văzut ce vor decide, joi, 14 aprilie 2022,  judecătorii bulgari și care va fi locația unde va ajunge Elena Udrea, femeia care în urmă cu câțiva ani făcea jocuri de putere la nivel înalt și candida la președinția României: o locuință în Bulgaria, o plajă din Grecia, unde s-ar putea aciua la adăpostul azilului politic, sau într-una dintre celule închisorii care a traumatizat-o atât de mult în trecut? 

Nu rata, aici: Adrian Alexandrov face acuzații, după arestarea Elenei Udrea: «Durerea pe care o simte fetița mea...»

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net