Doi indivizi care seduceau minore online, prinși în București

Doi bărbați în toată firea, posibili pedofili sau complici de proxeneți tip „loverboy”, credeau că poartă discuții online cu fete minore pe care încercau să le seducă.

Doar că, surpriză! La cealaltă tastatură scria un activist civic, vloggerul cunoscut drept „Justițiarul de Berceni”, adică Alexandru Constandachi, pe numele său real.

Cei doi au fost preluați de Poliție

Astfel, „Gheorghiță din Vaslui”, 24 de ani, a trecut direct la „fapte” când credea că discuta cu o fată de, atenție, 14 ani! El i-a trimis pretinsei fete fotografii cu el nud și cu părțile intime fotografiate în detaliu, după nici două vorbe schimbate.

Cu toate că i s-a atras atenția în mai multe rânduri că are de-a face cu o fată care nici școala generală nu a absolvit-o, pe presupusul pedofil nu l-a interesat detaliul.

Mai avusese relații cu minore

A fost prins și dat pe mâna Poliției, într-o zonă din București. Alarmant e faptul că vasluianul venit în București pentru întâlnirea cu minora a recunoscut mai avusese relații cu fete mai mici de 18 ani.

Citește și: Pedofil din Ploiești, dat pe mâna Poliției de o minoră „sub acoperire”

La fel s-a întâmplat și cu Laur, 23 de ani, care abia aștepta să se vadă, într-un parc din București, din zona Arenei Naționale, cu o puștoaică de 15 ani.

El luase și o sticlă de apă și alta de suc, pentru a pregăti întâlnirea, ziua în care a fost realizat flagrantul fiind una caniculară.

Tot caniculară își imagina și posibilul pedofil Laur întâlnirea cu minora, căreia i-a dat instrucțiuni clare să vină în parc fără sutien. A ajuns, în cele din urmă să bea el ambele sticle, după o fugă zdravănă până când a fost încolțit de polițiști în zona Piața Muncii, din Capitală.

Război declarat pedofililor

Sub numele „Justițiarul de Berceni”, Alexandru Constandachi a pornit o veritabilă vânătoare de prădători, care încearcă să seducă minore online. Acesta preia, se implică sau doar urmărește discuțiile purtate, în anumite cazuri, de fetele care au sub 18 ani.

Când vine momentul întâlnirii, prădătorii au o surpriză. Apare Alexandru și echipa sa, care cheamă Poliția, activistul furnizând toate detaliile incriminatorii pentru pedofil.

Acest model de activism civic este aplicat în multe zone ale lumii. Avantajul unei asemenea „anchete” civile este acela că oferă mult mai multe detalii publicului despre modul de operare al fiecărui presupus pedofil.

Avantajele activismului civic

În schimb, o anchetă a autorităților se rezumă, mai mult, la prezentarea faptelor, a acuzațiilor și a concluziilor. Astfel, datorită anchetelor civile, crește semnificativ nivelul de conștientizare a riscurilor și a modului șiret prin care victimele ajung să fie păcălite.

Un detaliu interesant al anchetelor realizate de Alexandru Constandachi este că presupușii pedofili prinși de el au foarte multe caracteristici ale celebrilor „loverboys”. Adică, acele „săgeți” care lucrează în complicitate cu proxeneții.

Citește și: Fată dintr-un centru de plasament, obligată să se prostitueze

Aceștia au „misiunea” de a agăța fete, de a le seduce și apoi de a le distruge psihic, până când victimele sunt constrânse să se prostitueze fără să protesteze. S-a crezut că „Dosarul Caracal” va duce la o luptă a autorităților cu această „caracatiță”.

Din păcate, autoritățile par să ne demonstreze contrariul. 

Pedepse reduse pentru proxeneți, la Brăila

Recent, în Brăila a fost destructurată o rețea de proxeneți. Aceștia racolau fete utilizând online metoda „loverboy”.

Polițiștii au descoperit printre victime și o fată minoră, dintr-un centru de plasament, care fusese sedusă prin mesageria Facebook.

Instanța i-a condamnat la închisoare, însă le-a redus pedepsele solicitate în timpul procesului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net