Doi oameni au dispărut pe lacul Siutghiol. Scafandrii încă îi caută

În această dimineață, echipele de salvare au intervenit pe lacul Siutghiol din stațiunea Mamaia, în urma dispariției a doi pescari.

Cei doi bărbați nu au fost găsiți nici acum / foto: captura video
Cei doi bărbați nu au fost găsiți nici acum / foto: captura video

Familia celor doi a alertat autoritățile apelând numărul de urgență 112, iar echipele de intervenție ale ISU au demarat operațiunile de căutare, reușind să localizeze barca răsturnată a pescarilor.

Căutările sunt în curs la momentul actual. O echipă de scafandri s-a deplasat pe lac pentru a verifica întreaga zonă, începând de la punctul unde pescarii au intrat pe lac ieri seară, până la locul unde a fost descoperită barca răsturnată.

Cei doi ieșiseră la pescuit

Ieri seară, au fost găsite unele plase de pescuit și câteva articole de îmbrăcăminte, dar nu există niciun indiciu despre locația celor doi tineri pescari.

Aceștia au plecat pe lac în jurul orei 19. După mai multe ore, când familia și prietenii nu au mai putut lua legătura cu ei, au apelat 112, iar operațiunile de căutare au început imediat. Căutările au fost suspendate temporar în această dimineață, în jurul orei 2, și au fost reluate la primele ore ale dimineții.

Operațiunea de căutare este dificilă din cauza vântului puternic și a vizibilității reduse. Cu toate acestea, scafandrii vor continua să îi caute pe cei doi", a raportat Cătălina Buzoianu, corespondentul Antena 3 CNN.

În 2014, pe Lacul  Siutghiol a avut loc un grav accident aviatic

Accidentul aviatic de la Siutghiol din 2014 este un tragic eveniment care a avut loc pe data de 15 decembrie 2014, lângă lacul Siutghiol, situat în apropierea orașului Constanța, România.

Un elicopter SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare) s-a prăbușit în timp ce efectua o misiune de salvare.

Elicopterul, cu patru persoane la bord - un pilot, un copilot, un medic și un asistent medical - se îndrepta spre un caz medical urgent. Din nefericire, aeronava a întâmpinat probleme tehnice și s-a prăbușit în apele înghețate ale lacului Siutghiol. Toți cei patru membri ai echipajului și-au pierdut viața în acest accident.

Această tragedie a șocat întreaga țară, punând în evidență riscurile pe care le implică operațiunile de salvare și necesitatea echipamentelor și procedurilor de siguranță adecvate.

În urma accidentului, au fost inițiate investigații pentru a determina cauzele exacte ale prăbușirii și pentru a îmbunătăți măsurile de securitate în operațiunile de salvare aeriană.

Accidentul a avut un impact profund asupra sistemului de urgență din România și a determinat o revizuire a procedurilor și echipamentelor utilizate în misiunile de salvare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net