Fanii trupei ABBA, în doliu. A murit unul dintre membrii celebrei formații

Ultima actualizare:

O veste tristă a luat prin surprindere lumea artistică mondială. S-a stins din viață unul dintre membrii celebrei formații ABBA, cel care a contribuit la compunerea celor mai cunoscute dintre hit-uri, precum și lansarea recentului album muzical, din 2020.

Lasse Wellander a fost chitaristul trupei ABBA / foto: Getty Images
Lasse Wellander a fost chitaristul trupei ABBA / foto: Getty Images

Este vorba despre chitaristul trupei ABBA, Lasse Wellander, care a murit vineri, 7 aprilie, la vârsta de 70 de ani. Se pare că artistul suferea de o boală incurabilă, o formă de cancer.

Conform publicaţiei Mirror, îndrăgitul artist avea cancer. „Cu o tristețe de nedescris suntem nevoiți să anunțăm că iubitul nostru Lasse a murit. Recent, Lasse s-a îmbolnăvit de ceea ce s-a dovedit a fi un cancer. În Vinerea Mare, de dimineață, el a murit înconjurat de cei dragi. Ai fost un muzician fantastic și umil ca puțini, dar mai presus de toate, ai fost un soț, frate, bunica și bunic minunat”, a spus familia chitaristului.

Lasse Wellander, esențial la conceperea celui mai recent album al trupei

Soliștii trupei ABBA, la un eveniment din mai 2022 / foto: Getty Images
Soliștii trupei ABBA, la un eveniment din mai 2022 / foto: Getty Images

Lasse Wellander, în anii ’70 și ’80, a contribuit esențial la realizarea celor mai importante piese ale trupei ABBA. Totodată, artistul a fost esențial la conceperea și apariția celui mai recent album al formației, intitulat Voyager, care a fost lansat acum doi ani.  

Artistul nu a făcut muzică doar alături de ABBA. Lasse Wellander a cântat alături și de alte trupe și artiști din Suedia.

ABBA, un nume legendar al muzicii pop

ABBA GettyImages jpg

Trupa ABBA este o  formație suedeză de muzică pop, care a debutat în 1972. A avut o activitate intensă până în 1982, apoi trupa s-a reunit în 2016. Trupa este formată din muzicienii Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Fältskog. Cei patru au dominat clasamentele muzicale mondiale pe toată durata activității, cu melodii precum „Mamma Mia”, „Money, Money, Money”, „Chiquitita” etc.

ABBA a rămas un nume legendar al muzicii pop mondiale, înscris pe mai mult de 400 de milioane de discuri. Splendoarea melodică, perfecțiunea orchestrațiilor și carisma celor patru au fost componentele dominante ale rețetei uriașului succes. În 2001, albumul „The Definitive Collection” a dominat din nou clasamentele lumii, iar cover-urile realizate de Erasure, Roxette, U2 sau Madonna reformulează mesajul celui mai popular grup suedez al anilor ’70, al cărui repertoriu se reeditează continuu.

ABBA s-a reunit în 2016, transmițând un mesaj pe pagina oficială de Instagram: „Decizia de a continua turneul cu avatarurile digitale a avut o consecință neașteptată. Cu toții am simțit că, după 35 de ani, ar fi distractiv să ne unim forțele din nou și să intrăm în studioul de înregistrări. Așa că am făcut-o. Și a fost ca și cum timpul a stat pe loc și am fost plecați într-o scurtă vacanță. O experiență extrem de agreabilă".

Ulterior, au susținut concerte în 2019 și 2020, însă trupa nu a fost pe scenă în formă fizică, ci sub forma unor holograme de înaltă tehnologie numite „ABBAtars”, care i-au înfățișat la fel ca în 1979.

„Voyage”, primul album al formației după o pauză de 40 de ani, a fost lansat în data de 5 noiembrie 2021.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net