Drama unui profesoare refugiate ajunsă la Mânăstirea Sihăstria: «M-am rugat pentru Putin»

#Război Ucraina-Rusia

O tânără refugiată din Ucraina, care și-a găsit adăpostul la Mânăstirea Sihăstria, în Neamț, a transmis că s-a rugat chiar și pentru dictatorul Vladimir Putin. 

Irina, profesoara din Harkov ce s-a refugiat la mânăstirea din Neamț
Irina, profesoara din Harkov ce s-a refugiat la mânăstirea din Neamț

Membrii unei familii de refugiați din Ucraina și-au găsit vremelnicul adăpost la Mânăstirea Sihăstria, după ce au fugit din calea războiului declanșat de către Federația Rusă. Irina, din orașul Harkov, bombardat intens de forțele ruse și aproape complet distrus, este cazată la locașul de cult alături de o altă prietenă, copii și soacră, potrivit Adevărul

Mânăstirile oferă adăpost și asistență duhovnicească refugiaților

Irina speră ca într-o bună zi să se poată întoarce în țara sa natală, dar și că războiul se va termina într-o zi. Când îi este dor de casă, aceasta merge cu mașina cu care a ajuns în România la mânăstire, unde se simte ca acasă, deoarece mirosul naturii îi aduce aminte de Ucraina.

Citește și Imagini din coșmar! Mașină ciuruită de gloanțe cu numere de Ucraina, găsită la Cluj

Aceasta ajunge la mânăstire pentru a se ruga. Se roagă pentru Ucraina, pentru familiile lor, dar și pentru soții ce au rămas pe front pentru a-și apăra țara. Mânăstirea Sihăstria fiind singurul loc unde a încetat să urască, duminica trecută fiind momentul în care s-a rugat chiar și pentru Putin. S-a rugat să devină înțelept și își dorește din suflet să înceteze să mai omoare copiii din Ucraina. 

Irina era profesor de limba engleză în Harkov și îi lipsesc foarte mult elevii ei și ar vrea să-i vadă și să le spună «Bună! Nu vă faceţi griji! Totul va fi bine. Vom învinge». Aceasta își dorește și speră în fiecare zi ca războiul să se termine și să se poată întoarce acasă, dar ziua aceea nu mai vine.

Vezi și Peste 2.000 de copii ucraineni au fost răpiți și deportați în Rusia în scene ce amintesc de transporturile «naziste»

Refugiații din Ucraina și-au găsit adăpostul și la alte locașuri de cult din România, unul dintre exemple fiind mânăstirile Văratec și Neamț. La cea din urmă, au fost puse la dispoziție 100 de locuri, fiind ocupate în proporție de 50%. Aici, refugiații beneficiază de mese calde, ajutor medical și asistență duhovnicească.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net