Imagini din coșmar! Mașină ciuruită de gloanțe cu numere de Ucraina, găsită la Cluj

O familie de refugiați din Ucraina a ajuns la Cluj cu mașina ciuruită de gloanțe, un peisaj care ne arată cât de periculos e războiul de la granița noastră și cum încearcă din ce în ce mai multă lume să fugă din calea acestuia.

Mașina refugiaților din Ucraina. Foto Camelia Aldea
Mașina refugiaților din Ucraina. Foto Camelia Aldea

Mașina cu numede Ucraina este găurită de gloanțe și are toate geamurile sparte. Ca să se poată deplasa în siguranță, familia de refugiați a acoperit toate geamurile sparte cu pungi și cartoane. Mașina a fost fotografiată în parcarea unui hotel aflat la marginea Clujului, potrivit Adevărul.ro

Cum arată mașina ciuruită de gloanțele rușilor

„Poate că acum 2 luni, familia din maşina asta ciuruită de gloanţe şi cu geamurile sparte avea un job la care mergea zilnic, copii la grădiniţă, prieteni, linişte…, iar acum au fugit să se salveze de un război provocat de un psihopat, pe care nu-l poate opri nimeni… 

Citește și Podul jucăriilor, între România și Ucraina

Şi totuşi suntem în secolul 21, cand ne luptăm să salvăm planeta de poluare, construim inteligenţă artificială etc…, iar lângă noi timpul s-a dat în urmă cu 80 de ani”, a scris pe Facebook avocata Camelia Aldea, care a fotografiat maşina

Mașina cu numere de Ucraina atacată de ruși / Camelia Aldea
Mașina cu numere de Ucraina atacată de ruși / Camelia Aldea

Se pare că mașina aparține a două persoane în vârstă din Mariupol, oraș puternic asediat de către ruși, unde mai mulți civili și-au pierdut viața în urma atacurile organizate de către Federația Rusă.

Mai mulți refugiați au ajuns în Polonia, România și Moldova

Încă de la începutul invaziei, mai multe persoane din Ucraina s-au refugiat în țările europene de la granița vestică a țării, mulți dintre aceștia ajungând în Polonia, România, Republica Moldova și Ungaria. 

Vezi și Cuplu de refugiați ucraineni, nuntă ca-n povești la Botoșani

Voluntarii români au fost lăudați de către posturile de televiziune internaționale pentru devotamentul de care au dat dovadă și empatia pe care aceștia o au față de persoanele ce fug din calea războiului.

Recent, chiar și președintele Statelor Unite, Joe Biden, a vizitat Polonia, unde aproximativ 2 milioane de refugiați au ajuns să se ferească de gloanțele rușilor. Numărul ridicat de refugiați din Polonia se datorează legăturilor socio-culturale dintre cele două state, o bună parte din teritoriul Ucrainei de acum a aparținut Poloniei înainte de Al Doilea Război Mondial. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net