Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Baronul PSD plănuia să fugă din țară cu secretara. UPDATE

Ultima actualizare:

Dumitru Buzatu a fost trimis în judecată în dosarul mitei de 1,25 milioane de lei primită de la omul de afaceri Emil Savin. Baronul PSD a fost prins în flagrant de DNA în timp ce lua mita. Noile date arată că aceta a fost, recent, interceptat de procurori în timp ce îi promitea secretarei sale că o va lua cu el în Ecuador.

Dumitru Buzatu voia să fugă din țară cu secretara sa Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Dumitru Buzatu voia să fugă din țară cu secretara sa Foto: Inquam Photos Octav Ganea

UPDATE

Dumitru Buzatu plănuia să fugă cu secretara în Ecuador

Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, avea de gând să fugă din România dacă va fi eliberat din arest, fiind interceptat de procurori în timp ce îi promitea secretarei sale că o va lua cu el în Ecuador. 

Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu martora Obreja Ana Maria, se observă clar că acesta trasează prin intermediul acesteia sarcini martorilor şi factorilor decidenţi din administraţia locală a judeţului. Vaslui. Totodată, Buzatu Dumitru îi propune martorei că, în cazul în care va fi eliberat, să plece împreună în Ecuador: Dacă reuşesc să (neinteligibil) mergem până în Ecuador! Vă iau şi pe voi!", se arată în documentele de la instanţă, scrie Observatornews.ro.

Ana Maria Obreja era o persoană apropiată lui Dumitru Buzatu, ea fiind cea care l-a însoţit la ferma lui Emil Savin, unde a fost primită geanta cu 1,2 milioane lei. Mai mult, în timp ce se afla în arestul Poliţiei Iaşi, Dumitru Buzatu ar fi luat legătura cu mai mulţi martori din dosar, cărora le-a promis că se va răzbuna pe cei care au „montat această şmecherie".

Știrea inițială

Dumitru Buzatu, mită de 1,25 milioane de lei

Fostul lider PSD Vaslui a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant, scrie Digi24.ro.

„În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, potrivit procurorilor.

Proprietățile au fost sub sechestru

Dumitru Buzatu este acuzat că a pretins în mod indirect de la Emil Savin sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea contractului. „În cauză, pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau al confiscării extinse ori care pot servi la garantarea executării pedepsei amenzii sau a cheltuielilor judiciare ori a reparării pagubei produse prin infracțiune, s-a dispus instituirea de măsuri asigurătorii asupra a 20 bunuri imobile (apartamente, case, construcții, terenuri) ce aparțin celor doi inculpați.

De asemenea, s-a mai dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor sume de bani, ridicate de la inculpatul Buzatu Dumitru cu ocazia efectuării percheziției domiciliare”, se mai arată în comunicatul DNA, scrie libertatea.ro.

Procurorii au solicitat instanței menținerea măsurilor preventive și asigurătorii, luate în cursul anchetei. Dumitru Buzatu se află în arest preventiv de pe 23 septembrie. Expertul Radu Judele a fost plasat în arest la domiciliu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net