După caniculă extremă vin și ploile! Trei județe sunt deja afectate de codul galben emis de ANM

Ultima actualizare:

Luni seara, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip nowcasting cu Cod galben de furtună, valabilă pentru anumite localități din județele Gorj, Olt și Dolj.

Trei județe au intrat deja sub avertizarea meteo / foto: arhiva
Trei județe au intrat deja sub avertizarea meteo / foto: arhiva

Conform prognozei meteorologice, avertizarea este în vigoare până la ora 18:30 și include fenomenul de intensificări ale vântului cu rafale ce pot atinge viteze de 50-70 km/h. De asemenea, sunt așteptate averse torențiale, descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

Localitățile afectate de această avertizare sunt:

  • Județul Gorj: Crușet
  • Județul Olt: Balș, Vulpeni, Bârza, Voineasa, Găvănești, Dobrețu, Baldovinești
  • Județul Dolj: Craiova, Brădești, Melinești, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Pielești, Breasta, Goiești, Malu Mare, Robănești, Murgași, Drăgotești, Almăj, Bulzești, Fărcaș, Mischii, Ghercești, Coțofenii din Față, Cârcea

Avertizările nowcasting pentru fenomene meteorologice periculoase sunt emise pentru o durată maximă de șase ore, potrivit informațiilor furnizate de ANM.

Cum va fi vremea la final de august și început de septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat prognoza vremii pentru perioada 26 august - 8 septembrie. După valul de căldură intens din primele zile, se estimează instabilitate atmosferică în aproape toate regiunile țării.

Prognoza se bazează pe modelele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF), care oferă estimări detaliate ale temperaturilor maxime și minime și ale precipitațiilor.

În Banat, se așteaptă temperaturi extrem de ridicate la început, cu maxime de până la 37 de grade, urmate de o ușoară răcire și instabilitate atmosferică în jurul datei de 28 august și în perioada 1-3 septembrie.

În Crișana și Transilvania, vremea va fi călduroasă, cu maxime în jur de 36 de grade la început și o scădere treptată a temperaturilor. Instabilitatea va fi mai accentuată în ultimele zile ale intervalului.

În Maramureș, căldura va persista, dar se va răcori în ultimele zile de august. Moldova va experimenta scăderi de temperatură și precipitații în perioada 27-31 august. Dobrogea va avea vreme călduroasă inițial, urmată de o răcorire temporară.

Muntenia și Oltenia vor avea temperaturi ridicate la început, urmate de o ușoară scădere, cu precipitații limitate. La munte, vremea va fi răcoroasă și instabilă, cu averse locale până pe 3 septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
soca tolminska korita jpg
ploaie jpeg
masina cheie inchiriata istock jpg
Parcul Dimitrie Ghica, Sinaia  FOTO Google Maps png
depozite bancare unde castigi cei mai multi bani in septembrie jpg
sacalul poza mare jpg
sat case adobestock jpg
charleroi profimedia jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net