E oficial, cresc salariile de la 1 ianuarie 2024. Ce categorie de români va avea parte de mai mulți bani. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis

Începutul lui 2024 ar putea aduce bani în plus la salariul unei categorii de români. Declarația a fost făcut chiar de către Președintele Klaus Iohannis, care a vorbit despre necesitatea creșterii salariilor, cât și despre importanța investițiilor într-un domeniu anume din țara noastră.

Elevii din peste 600 de școli vor fi nevoiți să învețe în containere și biserici
Elevii din peste 600 de școli vor fi nevoiți să învețe în containere și biserici

Începând cu 1 ianuarie 2024, profesorii ar putea beneficia de noi creșteri salariale, potrivit unei declarații a Președintelui Klaus Iohannis. Conform informațiilor oferite de către cei de la Adevărul, Iohannis a vorbit despre noua lege a Educației, cât și despre importanța investițiilor PNRR în acest domeniu crucial.

„Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult. Creșterea medie de 25% a salariilor din învățământ a devenit realitate după ce ați atras atenția societății asupra importanței meseriei de dascăl. Continui să susțin și creșterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 și vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate”, a declarat Președintele Iohannis, făcând referire la greva din educație, de la finalul anului școlar precedent.

„România Educată” în containere și biserici, deoarece școlile rămân închise

Deși astăzi a început noul an școlar, elevii din peste 600 de instituții de învățământ de-a lungul școlii vor trăi acest moment emoționant în containere și biserici. Deoarece lucrările la școli nu au put fi terminate la timp, autoritățile au fost nevoite să improvizeze rapid noi spații unde să poată trimite elevii. Între timp, Președintele Iohannis se mândrește cu legile moderne și punerea în practică a proiectului „România Educată”.

„Vreau să menționez, mai întâi, că, după îndelungi și temeinice dezbateri, avem, în sfârșit, legi ale educației moderne, care transpun în practică viziunea proiectului „România Educată”. Este o etapă esențială pentru a începe să rezolvăm problemele cu care se confruntă învățământul din țara noastră. Cu toții ne dorim o Românie competitivă, iar asta se poate realiza numai printr-o educație de calitate, accesibilă tuturor elevilor și studenților”, a declarat Președintele, în timp ce sute de școli rămân un simplu șantier, iar copii vor fi nevoiți să învețe la iarnă în frig, în containere improvizate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net