Ea este elvețianca care și-a lăsat țara pentru ţinuturile Buzăului
S-a îndrăgostit de România şi a uitat că provine dintr-o ţară considerată printre cele mai frumoase din Europa! Pe Cornelia Fischer au cucerit-o frumuseţea locurilor, oamenii şi istoria, scrie adevarul.ro. De 31 de ani, elveţianca trăieşte într-o localitate din Munţii Buzăului, unde administrează o pensiune.
Cornelia Fischer a ajuns după Revoluţie în România, iar la scurt timp a decis să se stabilească în satul buzoian Valea Lupului, unde şi-a deschis o pensiune agroturistică. Deşi provine dintr-o ţară cu bucătărie sofisticată, elveţianca s-a lăsat repede cucerită de gusturile preparatelor româneşti. Prin urmare, le oferă clienţilor mâncare tradiţională.
Citește și: Femeile din Vietnam, surprinse dansând pe manele în mijlocul străzii. Reacția turiștilor români
«Îmi lipsesc foarte mult ciorbele»
Când a deschis pensiunea, acum vreo zece ani, am crezut prima dată că vine cu fiţele din Elveţia. Am constatat însă că ea este mai mult de-a noastră, cu tradiţii locale. "Nouă ne place foarte mult ceea ce face Cornelia”, mărturiseşte unul dintre clienţii restaurantului din Valea Lupului.
Nu rata nici: Protest al românilor contra SUA: „Afară cu agresorii americani! Moarte agresorilor!”
Ardeiul umplut, fasolea, sarmalele şi ciorba de burtă sunt nelipsite din meniul zilnic al localului înfiinţat de elveţiancă. Femeia trecută de 60 de ani dezvăluie că dieta i s-a schimbat atât de mult în anii petrecuţi aici, încât a uitat gustul mâncărurilor din copilărie.
Hai să vezi și: El e cel mai bătrân parașutist din Europa! Sare din avion la 88 de ani
„În Elveţia mai merg la rude, fiindcă eu nu mai am casă acolo. De fiecare dată când sunt plecată din România, chiar şi pentru perioade scurte, mi se face dor de acasă şi de bunătăţile de aici. De exemplu, când sunt în Elveţia, îmi lipsesc foarte mult ciorbele”, se amuză femeia.
Elvețianca Cornelia Fischer a venit în România cu 31 de ani în urmă, când, împreună cu o asociaţie, a construit la Pănătău casa de copii „Familia Amurtel”, destinată micuţilor abandonaţi. După ce puştii din prima generaţie au devenit majori, elveţianca a căutat o posibilitate de a-i integra în viaţa socială şi profesională, astfel că a decis să ridice o pensiune în Valea Lupului, la o distanţă de şapte kilometri de casa de copii.
În vara anului 2013, pensiunea şi-a deschis porţile. „Doamna Cornelia s-a lăsat adoptată de noi şi de tradiţiile noastre. Ţine să gătim mâncarea aşa cum am văzut la mama acasă”, povesteşte Meluzina Grigore, administratorul pensiunii. Elveţianca e pasionată de istoria locurilor şi organizează drumeţii către Muzeul chihlimbarului de la Colţi, în câteva sate abandonate din zonă, spre lacul Siriu şi la Vulcanii Noroioşi.
Click! spune
Pensiunea Corneliei Fisher are 13 camere cu câte două locuri şi restaurant cu terasă. La intrarea în complex va fi amenajat un muzeu al ţăranului român, într-o casă veche de peste un secol.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!