Elevii care pot fi premiați cu bani de către Ministerul Educației! Ce note trebuie să fi avut la Bacalaureat și la Evaluarea Națională

O propunere făcută de către Ministerul Educației ar putea aduce stimulente finaciare în valoare de 2.000 de lei pentru cei 74 de elevi care au reușit să ia media 10 la Evaluarea Națională. De asemenea, 5.000 de lei ar putea fi primiți de către cei 80 de absolvenți de liceu care au reușit să obțină media de 10 la Bacalaureat.

Elevii care pot fi premiați de Ministerul Educației
Elevii care pot fi premiați de Ministerul Educației

Cei 74 de absolvenți de clasa a VIII-a care au reușit să obțină media de 10 la Evaluarea Națională ar putea fi premiați cu 2.000 de lei, în timp ce 80 de elevi care au avut media de 10 la Bacalaureat ar putea primi 5.000 de lei. Ministerul Educației a publicat în consultare publică acest proiect de hotărâre de Guvern, iar acești bani ar urma să fie alocați din bugetul Ministerului Educației.

Lista celor care ar beneficia de aceste stimulente financiare, cât și modul în care acestea ar fi acordate ar urma să fie aprobată prin ordin de către Ministerul Educației.

„Scopul proiectului de act normativ constă în susţinerea activităţii de înaltă performanţă din învăţământul preuniversitar. Prezentul proiect de act normativ urmăreşte crearea cadrului normativ al stimulării performanţei şcolare înalte din învăţământul preuniversitar, răspunzând cerinţelor actuale determinate de schimbările produse în legislaţia şi practica naţională şi internaţională”, scrie în nota de fundamentare a acestui proiect, potrivit adevarul.ro.

Elevii care ar fi premiați cu bani de Ministerul Educației

În acest an, 80 de absolvenți de liceu au reușit să obțină media de 10 la examenul de Bacalaureat, în timp ce 74 de elevi au avut media de 10 la Evaluarea Națională.

„Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal.

În contextul menţionat anterior, apreciem că performanţa lor este excepţională şi merită evidenţiată, stimulată şi celebrată”, menționează reprezentanți ai Ministerului Educației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net