Profesoara din România care și-a donat salariul pentru a-și premia elevii cu note mari la Bacalaureat. „Am observat o schimbare în comportamentul lor”

Întreaga țară a rămas impresionată de gestul făcut de Alexandra Avasicei, o profesoară de Matematică de la Colegiul Tehnic „Emil Negruțiu” din Turda, județul Cluj. Aceasta și-a premiat cu bani elevii care au reușit să ia note de peste nouă la examenul de Bacalaureat.

Profesoara a acordat premii elevilor care au luat note mari
Profesoara a acordat premii elevilor care au luat note mari

Alexandra Avasicei, cunoscută și ca Anda, are vârsta de 28 de ani și se află în spatele catedrei de 4 ani. Iar după Simularea de la începutul acestui an școlar, tânăra profesoară de matematică a avut ideea de a-și recompensa elevii.

Atunci, unul dintre elevii care au reușit să ia o notă mare a întrenat-o, în glumă, pe profsoară dacă nu îl va recompensa făcându-i plinul la mașină. „Nu mi s-a părut obraznic sau impertinent...propunerea lui chiar m-a amuzat. Și am intrat în joc. După ce m-am gândit câteva momente, le-am spus tuturor că cine ia note mari la Bacalaureat va primi un premiu în bani. Mai exact, cine ia 10 la Bac primește 500 de lei”, a spus aceasta, potrivit adevarul.ro.

„Am observat o schimbare în comportamentul lor”

Inițial, elevii au crezut că profesoara glumește, însă aceasta a făcut tot posibilul pentru a-i mobiliza pentru viitorul examen. Iar după câteva zile au început și negocierile între tânăra profesoară și elevi. „Le-am spus așa: cine ia la matematică între 9 și 9.50 primește 100 de lei. Cine ia note de la 9.50 în sus până aproape de 10, primește 250 de lei. Cine ia 10 curat câștigă și premiul cel mare”, a povestit aceasta.

Imediat ce s-a decis care vor fi premiile, elevii au început să învețe mai bine ca oricând. „Am observat o schimbare în comportamentul lor. Pe tot parcursul anului până în Bacalaureat au fost mai atenți, mai activi la oră, mai interesați. Cred că au învățat mai mult decât ar fi făcut-o dacă nu era în joc acest premiu”, a spus Alexandra Avasicei.

În total, profesoara a oferit 900 de lei elevilor, iar banii au fost trimiși direct în conturile lor bancare. Cu toate acestea, nimeni nu a reușit să ia premiul cel mare, de 500 de lei, însă un elev a fost foarte aproape de el. „A luat 9.95 iar nota a fost premiată cu 300 de lei. Am făcut o excepție, căci era evident că un profesor corector, din cei doi, îi dăduse zece”, a spus profesoara.

A fost și un elev care a refuzat să primească premiul, deoarece a spus că nota sa se datorează efortului profesoarei. „Un singur elev, Lucas, nu a vrut să primească bani pentru nota obținută. A luat nota 9.80, fără să se pregătească în plus, fără meditații, ci doar cu ce a învățat la clasă. Mi-a spus că nu poate accepta premiul de 250 de lei, căci succesul său se datorează efortului depus de mine”, a explicat profesoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bf5256ef city 60036 172db41f436 jpg
index (2) webp
p 11 Carol al II lea WC jpg
obiective turistice germania webp
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
casa academiei jpeg
shoto stapana motan instagram jpg
Cum sa construiesti o relatie apropiata cu elevii din prima zi de scoala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net