Fabrica din România, care producea pe bandă rulantă, pusă la pământ. Lucrau peste 20.000 de persoane aici și exporta la foc continuu

Ultima actualizare:

Cândva, era una dintre cele mai mari uzine din țara noastră, iar nu mai puțin de 23.000 de oameni lucrau aici. Acum, românii care ajung prin zonă nu vor mai vedea niciun semn care să indice că ar fi fost cândva o fabrică în acest loc. Între timp, pe locul ei a fost construit un mall.

Pe locul uzinei se află astăzi un cartier / foto: Facebook
Pe locul uzinei se află astăzi un cartier / foto: Facebook

Un cartier de locuințe și un mall se află acum pe locul acestei vechi fabrici impresionante, unde lucrau cândva aproximativ 23.000 de oameni. Pentru acest proiect s-a investit suma uriașă de 350 de milioane de euro, iar noul cartier este unul foarte bine cotat, printre locuitorii din Brașov.

În plus, investitorii francezi încă nu au terminat construcția în această zonă. Se estimează că până în 2030, pe locul acestei fabrici vor mai exista și diverse magazine, care vor ușura cumpărăturile locatarilor din zonă. Însă, nu mulți români mai știu că acest proiect s-a construit în locul unde, cândva, era una dintre cele mai faimoase uzine din țară: Tractorul Brașov.

23.000 de oameni lucrau la Tractorul Brașov

Tractoarele de aici erau exportate în toată lumea
Tractoarele de aici erau exportate în toată lumea

Această fabrică a fost locul unde a fost produs și faimosul model de tractor U 650, care a mers către export în nenumărate țări din America Latină, Africa, Asia, dar și în Australia. Aceste tractoare erau vândute peste hotare sub diferite denumiri, iar eficiența lor a contribuit la o creștere semnificativă a agriculturii în unele zone.

Inițial, fabrica s-a deschis în 1925 și fabrica avioanele românești care au fost utilizate în cel de-al Doilea Război Mondial. Mai târziu, în 1946, uzina și-a schimbat profilul, iar în anul 1990, aici lucrau nu mai puțin de 23.000 de oameni.

Ce s-a întâmplat cu fabrica

Uzina Tractorul Brașov a început să se lovească de probleme la începutul anilor 1990, atunci când a pierdut un număr semnificativ de angajați. Din cauza unei ordonanțe care le oferea un număr mare de salarii compensatorii, mulți oameni au părăsit fabrica.

În 1999, uzina s-a divizat în 6 societăți comerciale, iar în 2007 a intrat în lichidare. Ele au fost scoase la vânzare, iar în 2015 s-a deschis aici cel mai mare centru comercial din Transilvania. Investițiile au continuat, iar acum, pe locul fostei fabrici se ridică și un cartier, unde locuiesc 7.000 de oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Governors jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
adrian albu jpg
test1 jpeg
1 somn jpg jpeg
GcS85ZcbkAIOmcP jpeg
Glovo jpg
maria tantan jpg
ciugud captura video jpg
cladiri hong kong jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net