Ferma Dacilor a găzduit turiști timp de șapte ani, fără autorizație de construire. Ce spune prefectul de Prahova

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, a dezvăluit că Ferma Dacilor, distrusă într-un incendiu în a doua zi de Crăciun, a funcționat ilegal timp de șapte ani, fără autorizație de construire.

În incendiu au murit opt tineri / sursa foto:  Inquam Photos / Bogdan Buda
În incendiu au murit opt tineri / sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

„Abia în toamna anului 2020 au devenit conformi legislației, printr-o modificare a legii”, a precizat prefectul. Această fermă nu avea nici autorizație de securitate la incendiu, scrie Adevarul. 

Nanu a convocat autoritățile și structurile specializate pentru a investiga cum a fost ridicată Ferma Dacilor din Tohani.

„Am constatat că a fost construită fără autorizație. Proprietarii au obținut regularizarea în 2020, printr-un raport de expertiză și un certificat de edificare a construcției. Orice construcție trebuie să fie autorizată și să aibă avize de la diverse instituții, inclusiv de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Toate aceste documente lipsesc în cazul Fermei Dacilor. Aceștia au obținut conformitatea prin modificarea legislației”, a explicat Virgil Nanu, prefectul județului Prahova.

A fost deschisă o ancheta

Oficialul a anunțat că va efectua investigații pentru a înțelege cum a putut funcționa această locație atât de mulți ani fără autorizațiile necesare. De asemenea, intenționează să verifice dacă „Ferma Dacilor” avea sau nu autorizație de funcționare.

Complexul turistic din Prahova, gestionat de controversatul om de afaceri Cornel Dinicu, nu dispunea de autorizație de securitate la incendiu. Deși este prezentat ca patron al „Fermei Dacilor” și a acordat interviuri în această calitate, numele său nu apare în documentele de la Registrul Comerțului.

Anul trecut, Dinicu a povestit într-un interviu despre cum și-a început afacerea în Tohani - Prahova, iar recent a apărut într-un reportaj prezentându-și afacerea cu brânzeturi, având în fundal imaginea resortului „Ferma Dacilor”.

În ciuda acestor apariții mediatice, la Registrul Comerțului figurează alte firme sub numele de „Ferma Dacilor”. Cu toate acestea, numele lui Dinicu nu este asociat cu niciuna dintre acestea. Anterior, a existat o altă firmă „Ferma Dacilor” care între timp a fost radiată.

8 oameni au murit în incendiu

În cazul „Ferma Dacilor Production SRL”, proprietarii sunt Adrian Vitomir Ristin și Marian Viorel Olteanu, iar firma are ca principal obiect de activitate „facilități de cazare pentru vacanțe și perioade scurte”. Anul trecut, firma a avut venituri de 5,5 milioane de lei, cu un profit net de 2 milioane.

Incendiul de la Ferma Dacilor, în care opt persoane au pierit, a condus la preluarea anchetei de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, infracțiunile investigate fiind ucidere din culpă și distrugere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net