Fetele din Braşov, răpite sâmbătă, au fost violate. Agresorul lor și-a recunoscut fapta

Două fete din Braşov au plecat de acasă, vineri seara, cu acordul mamei lor, la o cunoştinţă să facă un grătar. Nu s-au mai întors, aşa că mama le-a dat dispărute sâmbătă dimineaţa. Au fost găsite sâmbătă seara în Prahova, din păcate prea târziu. Ele fuseseră violate de bărbatul care le-a luat de acasă sub pretextul că le duce la un grătar.

Cele două surori au fost scoase din familie şi se află sub protecţia celor de la DASPC Brasov
Cele două surori au fost scoase din familie şi se află sub protecţia celor de la DASPC Brasov

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 10.25, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la dispariţia a două minore, respectiv Gabriela Repede, în vârstă de 12 ani, şi Elena Gecso, de 10 ani, conform adevarul.ro.

Suspectul va fi arestat  pentru 30 de zile. Fotografii: g4media
Suspectul va fi arestat pentru 30 de zile. Fotografii: g4media

Din cercetări a reieşit faptul că, în data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat în comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

Era înscris în registrul agresorilor sexuali

Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspundea la telefon, mama a alertat poliţiştii. S-a declanşat mecanismul “Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză.

Au început căutări, iar în jurul orei 17.00, fetele au fost găsite de poliţişti în judeţul Prahova, chiar în maşina lui Constantin Zapan, de 42 de ani, care le luase de acasă.

„În urma emiterii alertei «răpire minori» la nivel naţional, în cadru IPJ Prahova au fost instituite filtre şi dispozitive rutiere pentru depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei. În jurul orei 17,00, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti a oprit în trafic, pe raza comunei Valea Călugărească, autoturismul dat în consemn. La volanul acestuia se afla bărbatul în vârstă de 42 de ani, împreună cu cele două minore. El a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Mihaela Florescu, potrivit Agerpres.

Ulterior, bărbatul a fost reţinut şi i s-a deschis dosar penal pentru lipsire de libertate. În urma audierilor, s-a constat că cele două minore au fost violate de către bărbatul care le-a răpit, acesta recunoscându-şi fapta, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres. De altfel, bărbatul era înscris în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat anterior tot pentru viol, au precizat sursele citate.

Cum a rămas o femeie din Bacău fără 80.000 de lei

image

O femeie în vârstă de 62 de ani, din Moineşti, judeţul Bacău, a rămas, în doar două săptămâni, fără 80.900 de lei, bani pe care i-a trimis, credea ea, unui bărbat cu care urma să aibă o relaţie. Băcăuanca a fost, de fapt, victima escrocilor sentimentali, iar metoda prin care a fost înşelată este cunoscută sub denumirea de „Generalul american”, informează news.ro.

Înşelătoria este simplă: victimele sunt contactate pe internet de către necunoscuţi care se recomandă drept bărbaţi cu funcţii importante în armata americană, aflaţi în diverse zone din lume.

Cu timpul, ei cer împrumut sume de bani viitoarelor lor iubite, invocând varii pretexte. În cazul femeii din Moineşti, aceasta a trimis banii în conturile bancare ale unei alte românce, din judeţul Giurgiu, iar femeia a transmis sumele mai departe, complicilor săi, în conturi din Nigeria. Femeia din Giurgiu, care are 37 de ani, este acum cercetată penal.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net