Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului. Cine îl va înlocui

Florin Cîţu a decis, miercuri, să demisioneze de la şefia Senatului, după ce grupul senatorilor PNL l-a informat că îi retrage sprijinul politic pentru ocuparea acestei funcții. Cea care îi va ocupa locul va fi Alina Gorghiu.

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului Sursă foto: Profimedia
Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului Sursă foto: Profimedia

În cursul zilei de miercuri, 29 iunie, Florin Cîțu a oferit o declarație de presă în care a confirmat faptul că a demisionat de la șefia Senatului, după ce grupul senatorilor PNL a decis să nu îi mai acorde sprijinul politic necesar. Întrucât imaginea pe care PNL o are pe scena politică este una foarte importantă pentru el, Florin Cîțu a decis că cea mai bună decizie pe care o putea lua este demisia. 

„Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, este o funcţie politică, binenţeles că în aceste condiţii, nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă să voteze unii dintre ei împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, repet, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîțu.

El a precizat că întotdeauna l-a interesat imaginea PNL. „Pentru a nu-i face pe colegii mei, de a-i pune pe colegi în situaţia penibilă de a vota împotrivă”, a adăugat el.

Florin Cîțu își va continua cariera politică

Florin Cîțu a confirmat că nu se va retrage și din PNL și că intenționează să își continue cariera politică. 

„Voi face mai departe politică, aceste sunt funcții pe care le primești în urma unor activități, nu sunt funcții pe care le primești pe viață. Eu nu sunt în politică pentru mine, sunt pentru români și atâta timp cât cineva încearcă să ia măsuri împotriva românilor eu mă voi opune. Niciodată nu voi demisiona din PNL, eu sunt liberal”, a completat Cîțu.  

Cine este Alina Gorghiu

Alina-Ștefania Gorghiu este avocat și fost președinte al PNL. Până în anul 2004 a îndeplinit funcția de consilier local pentru București, sector cinci. La alegerile legislative din anul 2008 a obținut un loc de parlamentar în Camera Deputaților în colegiul 22 din București. La alegerile din 9 decembrie 2012 a obținut un nou mandat în Parlament, fiind reprezentant al colegiului uninominal 22, București.

Alina Gorghiu Sursă foto: Profimedia
Alina Gorghiu Sursă foto: Profimedia

În 2016 a devenit senator de Timiș.  La 18 decembrie 2014 a fost aleasă prima femeie președinte al Partidului Național Liberal. A demisionat din funcția politică după alegerile parlamentare din anul 2016.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net