Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, vizită oficială în Kiev pe 27 aprilie. Președintele Camarei Deputaților, discurs în Rada Supremă?

Ultima actualizare:

Florin Cîțu, președintele Senatului și Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, urmează să participe la o vizită oficială în Kiev, la invitația președintelui Radei Supreme din Ucraina. 

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu Sursă foto: Profimedia
Marcel Ciolacu și Florin Cîțu Sursă foto: Profimedia

Președintele Camerei Deputaților va merge la Kiev în data de 27 aprilie, potrivit informațiilor oficiale. „Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități”, a transmis Camera Deputaților. În același comunicat este menționat că exista posibilitatea ca Marcel Ciolacu să susțină un discurs în cadrul Radei Supreme. Florin Cîțu va merge, la rândul său, în țara greu încercată de ororile războiului, tot la data de 27 aprilie. 

Citește și: Cât mai durează războiul din Ucraina

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu nu sunt primii oficiali român care se deplasează în capitala Ucrainei de la începutul războiului cu Rusia, după ce doi deputați USR și un europrlamentar, tot membru USR, au văzut cu proprii ochi dezastrele pe care armata condusă de Vladimir Putin le-au provocat pe teritoriul ucrainean.

Politicieni importanți din Europa au fost invitați la Kiev 

Pe parcursul ultimelor zile, mai multe nume sonore din scena politică europeană au mers la Kiev pentru a purta discuții despre rolul pe care îl va juca țara lor în reconstrucția Ucrainei după război. Peşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, premierul britanic Boris Johnson, premierul slovac Eduard Heger, cancelarul austriac Karl Nehammer sunt doar câțiva dintre politicienii care au vizitat Kievul răvășit de războiul declanșat de Vladimir Putin. 

Cine conduce Rada Supremă a Ucrainei

Rada Supremă este denumirea pe care o poartă Parlamentul unicameral al Ucrainei, compus din nu mai puțin de 450 de deputați care poartă numele de deputați ai poporului. Actualul președinte al Radei Supreme este Ruslan Stefanciuk, ales în luna octombrie a anului trecut. 

Vezi și: Ororile războiului din Ucraina. Zeci de mii de morți, fetițe violate și copii uciși 

Războiul din Ucraina continuă de peste o lună și jumătate. Trupele rusești continuă să facă victime în rândul civililor, iar mulți lideri europeni l-au condamnat public pe Vladimir Putin pentru decizia sa de ataca Ucraina. Rusia a primit mai multe sancțiuni de ordin economic din partea Occidentului, iar mulți dinte oligarhi și-au pierdut sume importante din averea pe care o dețineau. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net