Frigul și precipitațiile pun stăpânire pe România. Meteorologii anunță schimbări radicale ale vremii

Toamna continuă cu suișuri și coborâșuri, atunci când vorbim despre vreme. Meteorologii vin, acum, cu vestea că săptămână viitoare va începe cu temperaturi mult mai scăzute, iar în jumătatea de nord a țării, frigul se va instala încă din această duminică.

Vremea urmează să se răcească / foto: Profimedia
Vremea urmează să se răcească / foto: Profimedia

Temperaturile urmează să scadă, din acest weekend! Meteorologii de la ANM ne anunță că, începând de duminică, frigul urmează să se instaleze în jumătatea de nord a țării. Iar, potrivit informațiilor oferite de cei de la adevarul.ro, începând de luni, restul țării se va confrunta cu aceleași temperaturi scăzute. Cu toate acestea, se pare că lucrurile se vor schimba rapid, iar după prima zi a săptămânii, căldura va reveni în țară și ne vom confrunta cu variații termice.

„Avem însă un semnal că se va răci duminică în jumătatea de nord a țării, luni și în cealaltă jumătate, așa că este foarte probabil ca în prima zi a săptămânii care urmează temperaturile maxime să fie undeva între 12...13 grade Celsius până la cel mult 17...18 grade. Însă această răcire nu ne spune neapărat că se instalează toamna, pentru că săptămâna următoare va avea variații termice pe încălzire. Deci va fi o răcire de scurtă durată”, a declarat meteorologul Alina Șerban, potrivit sursei citate.

De asemenea, se pare că vom avea parte și de ploi, însă numai pe arii restrânse.

Ce se întâmplă cu vremea din România

Cu toate acestea, până să ajungem la frig, va trebui să trecem printr-o perioadă caldă. Astăzi (5 octombrie), temperaturile vor fi mai ridicate decât ar trebui să fie în mod obișnuit, iar maximele vor ajunge în jurul valorilor de 19 și 27 de grade. Cerul va fi unul variabil, iar pe arii restrânse putem avea parte de ploi și descărcări electrice, mai ales în zona montană și submontană, după-amiaza.

În Capitală, maximele de astăzi vor fi în jurul valorilor de 24-26 de grade, în timp ce minimele nu ar trebui să coboare sub 10 grade Celsius.

Vineri (6 octombrie), vremea se va mai răci, ajungând, în sfârșit, la valorile normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar în zonele montane cât și în sudul extrem, putem avea parte de ploi. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 25 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net