Funcţionari publici români, proprietari în Dubai, pe ascuns

Una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice, Dubai, a devenit locul preferat de mai mulţi funcţionari publici atunci când vine vorba de achiziţionarea unor locuinţe. Printre aceştia se află şi numeroşi români, care au ezitat să menţioneze în declaraţiile de avere, conform legii, apartamentele pe care le deţin în emiratul arab, relatează Rise Project, citat de adevarul.ro.

image
În ultimii ani, Dubaiul a devenit foarte atractiv pentru românii cu bani

Jurnaliştii de la agenţia norvegiană E24 au demarat o investigaţie, în colaborare cu mai multe publicaţii, printre care şi OCCRP, la care este afiliată şi RISE Project, pe baza unor date obţinute de Centrul pentru Studii Avansate de Apărare (C4ADS), o organizaţie non-profit din Washington care cercetează criminalitatea şi conflictele internaţionale. 

Citește și Alexia Eram, cu sânii la vedere într-un club din Dubai. Fiica Andreei Esca a purtat un body transparent

Datele dezvăluie peste 800 de mii de proprietăţi deţinute de persoane fizice şi companii, cele mai multe dintre acestea fiind în posesia ruşilor. Însă din lunga listă de proprietari în Dubai fac parte şi numeroşi români, foşti consilieri şi funcţionari publici, care nu au trecut în declaraţia de avere publică, potrivit legii, apartamentele deţinute în emiratul arab.  

Unul dintre aceştia este un fost consilier al lui Nicolae Ciucă. În perioada în care actualul premier ocupa funcţia de ministru al Apărării, Florin Paul a fost numit consilier în domeniul medical. Potrivit Rise Project, întrebat de ce nu a menţionat în declaraţia de avere apartamentul său din Dubai, în condiţiile în care era obligat de lege să-l declare, având în vedere că ocupa o funcţie publică, Florin Paul a declarat: „Ăla este cumpărat din banii noştri şi cu asta basta. (...) Am o rugăminte, nu sunt în momentul în care să discut subiectul ăsta”. 

image
Apartamentele deținute de români pleacă de la 70.000 de dolari şi ajung la jumătate de milion

«Este cumpărat din banii noştri»

Fostul consilier deţine un apartament în complexul Jumeirah Beach Residence, amplasat în apropiere de faleza Golfului Persic, cu o valoare estimată de 128 de mii de dolari, mai arată sursa citată. De asemenea, în articol este menţionat şi un consilier de la Ministerul Economiei, Mario Tănase, care ar fi omis şi el din declaraţia de avere locuinţa pe care o deţinea în Dubai împreună cu soţia sa, Luiza Tănase, în valoare de peste 70 de mii dolari. Nici Luiza Tănase, care a lucrat ca arhitectă-şefă în Primăria Constanţa, angajată de Radu Mazăre, nu a menţionat apartamentul în declaraţiile de avere. Contactaţi de publicaţia citată pentru un punct de vedere, cei doi nu au răspuns. 

Citește și Cătălin Botezatu, investiție de lux în Dubai. Ce apartament și-a cumpărat designerul vestimentar

Şi Eugen Bogatu, unul dintre cei mai influenţi vameşi din Portul Constanţa, are o locuinţă în Dubai. Mai concret, soţia sa deţine un apartament de peste jumătate de milion de dolari în complexul Murjan5 din emiratul arab, menţionează jurnaliştii Rise. „Aşa, şi? Nu văd despre ce e vorba, de ce v-ar interesa. Nu cred că e cazul să mă întrebaţi lucrurile astea”, a transmis soţia acestuia pentru sursa citată.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
cub octavia geamanu marian ionescu png
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
Melania şi Donald Trump
zanni
tudor chirila 2 jpg
Ruxi și cristi mitrea
Spioni ruşi FOTO SHUTTERSTOOCK
Catalin Predoiu si Nicolae Ciuca INQUAM Photos Octav Ganea jpg
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock