Funcţionari publici români, proprietari în Dubai, pe ascuns

Una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice, Dubai, a devenit locul preferat de mai mulţi funcţionari publici atunci când vine vorba de achiziţionarea unor locuinţe. Printre aceştia se află şi numeroşi români, care au ezitat să menţioneze în declaraţiile de avere, conform legii, apartamentele pe care le deţin în emiratul arab, relatează Rise Project, citat de adevarul.ro.

În ultimii ani, Dubaiul a devenit foarte  atractiv pentru românii cu bani
În ultimii ani, Dubaiul a devenit foarte atractiv pentru românii cu bani

Jurnaliştii de la agenţia norvegiană E24 au demarat o investigaţie, în colaborare cu mai multe publicaţii, printre care şi OCCRP, la care este afiliată şi RISE Project, pe baza unor date obţinute de Centrul pentru Studii Avansate de Apărare (C4ADS), o organizaţie non-profit din Washington care cercetează criminalitatea şi conflictele internaţionale. 

Citește și Alexia Eram, cu sânii la vedere într-un club din Dubai. Fiica Andreei Esca a purtat un body transparent

Datele dezvăluie peste 800 de mii de proprietăţi deţinute de persoane fizice şi companii, cele mai multe dintre acestea fiind în posesia ruşilor. Însă din lunga listă de proprietari în Dubai fac parte şi numeroşi români, foşti consilieri şi funcţionari publici, care nu au trecut în declaraţia de avere publică, potrivit legii, apartamentele deţinute în emiratul arab.  

Unul dintre aceştia este un fost consilier al lui Nicolae Ciucă. În perioada în care actualul premier ocupa funcţia de ministru al Apărării, Florin Paul a fost numit consilier în domeniul medical. Potrivit Rise Project, întrebat de ce nu a menţionat în declaraţia de avere apartamentul său din Dubai, în condiţiile în care era obligat de lege să-l declare, având în vedere că ocupa o funcţie publică, Florin Paul a declarat: „Ăla este cumpărat din banii noştri şi cu asta basta. (...) Am o rugăminte, nu sunt în momentul în care să discut subiectul ăsta”. 

Apartamentele deținute de români  pleacă de la 70.000 de dolari şi  ajung la jumătate de milion
Apartamentele deținute de români pleacă de la 70.000 de dolari şi ajung la jumătate de milion

«Este cumpărat din banii noştri»

Fostul consilier deţine un apartament în complexul Jumeirah Beach Residence, amplasat în apropiere de faleza Golfului Persic, cu o valoare estimată de 128 de mii de dolari, mai arată sursa citată. De asemenea, în articol este menţionat şi un consilier de la Ministerul Economiei, Mario Tănase, care ar fi omis şi el din declaraţia de avere locuinţa pe care o deţinea în Dubai împreună cu soţia sa, Luiza Tănase, în valoare de peste 70 de mii dolari. Nici Luiza Tănase, care a lucrat ca arhitectă-şefă în Primăria Constanţa, angajată de Radu Mazăre, nu a menţionat apartamentul în declaraţiile de avere. Contactaţi de publicaţia citată pentru un punct de vedere, cei doi nu au răspuns. 

Citește și Cătălin Botezatu, investiție de lux în Dubai. Ce apartament și-a cumpărat designerul vestimentar

Şi Eugen Bogatu, unul dintre cei mai influenţi vameşi din Portul Constanţa, are o locuinţă în Dubai. Mai concret, soţia sa deţine un apartament de peste jumătate de milion de dolari în complexul Murjan5 din emiratul arab, menţionează jurnaliştii Rise. „Aşa, şi? Nu văd despre ce e vorba, de ce v-ar interesa. Nu cred că e cazul să mă întrebaţi lucrurile astea”, a transmis soţia acestuia pentru sursa citată.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net