Guvernul a adoptat ordonanța pentru creșterile salariale. Cine o să beneficieze de aceste măsuri

Ultima actualizare:

Guvernul României a aprobat, în cadrul ședinței de joi, o ordonanță de urgență care prevede majorări salariale de 10% pentru anumite categorii de bugetari, alături de rambursarea sumei pentru ochelarii de vedere, cu o limită de 500 de lei. Această măsură vine în contextul nemulțumirilor exprimate de angajați și a necesității de a alinia condițiile de muncă la standardele europene.

Marcel Ciolacu. Foto: arhiva.
Marcel Ciolacu. Foto: arhiva.

Detaliile creșterilor salariale

Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a explicat că majorarea salarială va fi implementată în două etape pentru mai multe categorii de angajați din administrație. Prima etapă, care presupune o creștere de 5%, va intra în vigoare începând din luna iunie, în timp ce a doua etapă va avea loc în septembrie.

Aceste creșteri salariale vor fi aplicate personalului din diverse domenii și instituții, printre care se numără:

- Angajații din administrația centrală.
- Personalul din domeniile cultură și diplomație.
- Angajații din Oficiul Național al Registrului Comerțului și din oficiile Registrului Comerțului de pe lângă tribunale.
- Personalul din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, subordonate Guvernului, ministerelor și altor organe de specialitate ale administrației publice, atât centrale, cât și locale, inclusiv cele aflate în coordonarea prim-ministrului și cele sub controlul Parlamentului.
- Funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului, în localitățile cu o populație de până la 20.000 de locuitori.
- De asemenea, personalul din agențiile județene și din Municipiul București pentru Protecția Mediului va avea aceleași creșteri salariale ca și angajații Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

De ce bugetarii sunt nemulțumiți fată de aceste creșteri salariale

Bugetarii și-au exprimat nemulțumirea față de aceste creșteri salariale, considerând că majorările sunt insuficiente și solicitând creșteri de cel puțin 20%. Premierul Marcel Ciolacu a răspuns criticilor, menționând că numărul angajaților din sectorul public ar putea fi redus, iar economiile realizate ar putea fi folosite pentru majorări salariale suplimentare.

Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită. Și ministerele restante trebuie să finalizeze reorganizarea până pe 30 iunie, ca să reducem numărul bugetarilor, cum s-a întâmplat în fiecare lună din acest an!” a declarat Marcel Ciolacu.

Decontări pentru ochelarii angajaților

Pe lângă creșterile salariale, ordonanța prevede și rambursarea cheltuielilor pentru achiziționarea ochelarilor de vedere pentru angajații care utilizează frecvent echipamente cu ecran în timpul lucrului. Suma maximă de rambursare este de 500 de lei per persoană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
absint bautura alcool shutter descopera 1 scaled jpg
pompieri smurd jpg
obiect valoros jpg
femeie trista jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
meghan markle rochie rosie lachildrendshospital gettyimages jpg
hannah rose papusi jpg
imelda marcos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net