Măsurile fiscale care au intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2023! Ce schimbări s-au produs

Odată cu 1 noiembrie, noua lună a sosit și cu unele măsuri fiscale care au intrat în vigoare și despre care nu foarte mulți români știu! Aceste schimbări sunt incluse în  în pachetul de modificări fiscale pentru care Guvernul țării deja și-a asumat răspunderea.

Noi schimbări fiscale odată cu această lună
Noi schimbări fiscale odată cu această lună

Data de 1 noiembrie înseamnă mai mult decât o schimbare banală în calendar! Noua lună a sosit și cu o serie de măsuri fiscale care au intrat deja în vigoare și despre care nu foarte mulți români știu! Aceste schimbări sunt incluse în  în pachetul de modificări fiscale pentru care Guvernul țării deja și-a asumat răspunderea.

De exemplu, primul lucru care trebuie menționat despre schimbările care încep să fie puse în aplicare odată cu data de 1 noiembrie, trebuie menționat că IT-iștii vor plăti impozite pentru anumite salarii! Mai precis, cei care au un salariu care depășește suma de 10.000 de lei brut vor începe să plătească impozite la stat. Cu toate acestea, trebuie precizat că aceștia nu vor fi nevoiți să cotizeze la Pilonul 2 de pensie, care, în mod obișnuit, este obligatoriu.

Schimbările fiscale care intră în vigoare odată cu 1 noiembrie

De asemenea, tot începând cu data de 1 noiembrie, cei care lucrează în construcții, agricultură, cât și în industria alimentară, vor începe să plătească contribuția la sănătate (CASS), dar și cea asiguratorie pentru muncă (CAM). Cu toate acestea, cei care muncesc în aceste domenii nu vor sesiza o scădere la salariu, deoarece acestea se majorează pentru a evita această situație. Mai precis, în construcții, salariul minim brut va urca la minim brut va fi de 4.582 de lei, în timp ce în agricultură și industria alimentară, acesta va ajunge la 3.436 de lei.

Iar, în ultimul rând, o altă schimbare de ordin fiscal care va intra în vigoare odată cu începutul acestei luni este limitarea plăților cash! Mai precis, plățile către persoanele juridice nu vor mai putea depăși suma de 1.000 de lei pe persoană, într-o singură zi.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net