În atenția consumatorilor ENEL. Ce spun grecii care au preluat compania

Public Power Corporation SA (PPC), cea mai mare firmă de energie din Grecia, se află în curs de preluare a principalelor subsidiare de la noi din țară ale grupului Enel. Compania elenă este optimistă și spune că întrevede multe oportunități pe piața românească.

PPC se află în curs de preluare a principalelor subsidiare din România ale Enel. Foto: Shutterstock
PPC se află în curs de preluare a principalelor subsidiare din România ale Enel. Foto: Shutterstock

În plus, grecii își doresc să investească în dezvoltarea operațiunilor de la noi din țară, iar în acest moment încearcă să asigurare o tranzacție lină atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

 „Vedem multe oportunități pe piața locală și intenționăm să investim în dezvoltarea operațiunilor de aici. PPC are o strategie de creștere, axată pe extindere regională, pe care o vom continua și în următorii ani, ca parte a angajamentului pe care l-am luat față de investitori în noiembrie 2021″, au spus, reprezentanții PPC, citați de Profit.ro.

Acordul semnat privește exclusiv preluarea pachetului de acțiuni ale grupului Enel

Grecii de la PPC spun că acordul pe care l-au semnat cu Enel privește doar preluarea pachetului de acțiuni ale grupului.

Acordul pe care l-am semnat privește exclusiv preluarea pachetului de acțiuni ale grupului Enel. În România, pentru moment, ne concentrăm pe finalizarea acordului cu Enel și asigurarea unei tranziții fără probleme pentru toți clienții și angajații români. Acordul a primit feedback pozitiv, atât din partea Fitch, cât și din partea S&P, iar tranzacția, odată încheiată, va poziționa PPC ca lider pe piața energetică din Europa de Sud-Est″, au declarat cei de la PPC. 

SAPE nu intenționează să-și exercite dreptul de preemțiune la cumpărare

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), care aparține în totalitate statului român, a transmis grupului Enel că nu are în planuri să își exercite dreptul de preempțiune la cumpărare, prevăzut de contractele de privatizare din primul deceniu al anilor 2000, asupra acțiunilor scoase la vânzare de italieni la cele 5 companii controlate de Enel în România la care SAPE este acționar minoritar.  

Prețul convenit este de 1,26 miliarde euro, însă acordul a fost încheiat pe baza unei valori totale a companiei de aproximativ 1,9 miliarde euro, conform informațiilor furnizate de PPC și Enel.

image
image
image
image
image
image
Protest sindicate educatie greva profesori 30 mai 2023 FOTO Inquam photos Octav Ganea
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif