În cât timp iese cannabisul din corp. Care sunt avertizările specialiștilor

Tot mai mulți șoferi sunt prinși sub influența substanțelor psihoactive. Legea însă nu face distincția între consumul de droguri din urmă cu șapte zile și cel înainte de a se urca la volan. Totodată, polițiștii atrag atenția că aceste droguri pot fi depistate chiar și la o simplă verificare cu drugtestul, scrie adevărul.ro.

Tot mai mulți tineri consumă cannabis Foto: Shutterstock
Tot mai mulți tineri consumă cannabis Foto: Shutterstock

Cât persistă THC-ul în sânge

Specialiștii atrag atenția cu privire la substanța psihoactivă din cannabis. „THC-ul persistă câteva săptămâni în sânge, deci trebuie să fim atenți. După fumatul pasiv este posibil să ne pozitivăm nu numai la testele de drugtest, dar e posibil să ne pozitivăm și la probele de sânge”, a declarat doctorul Cristian Paparău, șeful SML Târgoviște. 

Acolo poate apărea o problemă pentru că, teoretic, este făcut din CBD, care este cealaltă componentă a cannabisului fără efecte psihoactive. Cine spune că îl consumă și îl relaxează ori este placebo, ori are și THC, componenta psihoactivă.

Uleiul de cannabis în sine nu ar trebui să dea efecte psihoactive. La drugtest va ieși pozitiv doar dacă este contaminat cu THC. Mai sunt articole pe net în care se arată că și în condiții de păstrare neadecvată a acestui ulei de cannabis, parte din componentele lui pot vira spre THC. Acum nu știu cât de bine sunt articolele aceste făcute”, explică doctorul Paparău. 

Ce este, de fapt, THC 

Componenta cea mai abundentă din cannabis este o substanță chimică numită THC, care în termeni științifici vine de la delta-9-tetrahydrocannabinol. Acea substanță are un efect alterant asupra creierului și a corpului. Te poate face euforic, relaxat, amuzat sau de partea cealaltă a spectrului, anxios, paranoic și iritat. 

Cât durează pentru THC-ul din canabis să între în sistem și să producă efectele psihoactive depinde de mai mulți factori: cât de puternic e soiul, dacă fumezi iarba sau consumi edibles și cât de mare este toleranța ta. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net