În ce lux se scălda familia Ceaușescu. Băutură scumpă și petreceri cu lăutari

După mai bine 30 de ani de la Revoluția din 1989, ziua de 26 ianuarie mai spune ceva doar pentru nostalgicii regimului comunist din România. Totuși, puțini știu în ce lux trăia familia Ceaușescu în comparație cu restul țării.

nicu nicolae ceausescu jpeg

Ziua de 26 ianuarie, fiind și ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu, reprezintă un moment important pentru nostalgici, iar adunarea acestora la mormântul fostului dictator are loc de când acesta a fost împușcat, acum mai bine de 30 de ani.

26 ianuarie, zi de doliu pentru nostalgicii regimului comunist

Noi imagini din intimitatea familiei Ceaușescu îi prezintă pe aceștia trăind în lux, petrecându-și timpul liber în vilele de protocol, cum petrecerile acestora înconjurate de lăutari, mâncare și băutură scumpă îi puteau face chiar și pe cei mai bogați români din ziua de astăzi să fie geloși, arată Antena 3.

Îmbulzeala la mormântul dictatorului este un eveniment care ia cu repeziciune ochii celor care se bucură de avantajele pe care capitalismul și democrația le aduce în societate. Chiar și așa, mulți deplând perioada în care aceștia, chiar dacă producția era controlată pentru a satisface sistemul CAER, considerau că au un loc de muncă important. În cele din urmă, mai mulți istorici au atras atenția că locul de muncă era unul fictiv, care dădea impresia că aceștia muncesc, chiar dacă produsele nu erau competitive cu produsele din Occident. 

Printre persoanele ce s-au prezentat la mormântul familiei Ceaușescu se afla și Mărioara, preşedinta filialei din Sectorul 3 al Partidului Comunist Român Secolul XXI. Chiar și așa, aceasta nu s-a sfiit să declare că "Nicolae Ceauşescu a însemnat totul" pentru ea. Doamna Mărioara a tras repede semnalul de alarmă care are în vedere realizările făcute în perioada regimului comunist, iar conducătorii din prezent „nu vor decât să ne vândă şi să ne distrugă."

Acum mai bine de 30 de ani, ziua de 26 ianuarie reprezenta o sărbătoare națională, fiind organizate defilări spectaculoase și evenimente care aveau în vedere să-l bucure pe Nicolae Ceaușescu. Pentru această zi, elevii și muncitorii exersau pe o perioadă de lungă durată, pentru ca totul să iasă ca la carte.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net