În plină „criză” Wizz Air, o altă companie low-cost lansează curse în România. Unde poți ajunge

După ce Wizz Air a anunțat că retrage temporar 45 de aeronave, adică jumătate din flota pe care o are în România, o nouă companie aeriană low-cost își face intrarea în țara noastră.

FLYONE Airlines este o companie din Republica Moldova / foto: Pixabay
FLYONE Airlines este o companie din Republica Moldova / foto: Pixabay

Este vorba despre FLYONE Airlines, companie care va lansa zboruri din România începând din 2024, devenind partenerul operatorului turistic Christian Tour.

„FLYONE Airlines a devenit partener cu cel mai mare operator turistic din România, Christian Tour! Astfel, începând cu sezonul de vară 2024, vom opera zboruri charter şi regulate de pe cele mai importante aeroporturi din România spre insulele Tenerife şi Gran Canaria (Spania), insula Kos (Grecia), dar şi oraşele Heraklion (Grecia), Antalya (Turcia), Bodrum (Turcia), Larnaca (Cipru) şi Hurghada (Egipt)”, a anunţat compania pe pagina sa de Facebook.

De unde vor zbura avioanele companiei FLYONE Airlines

Zborurile vor fi operate din Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Suceava, Arad şi Craiova. FLYONE este o companie aeriană low-cost din Republica Moldova, fondată la 28 martie 2016.

Conform site-ului specializat Boarding Pass, FLYONE Airlines este companie aeriană licenţiată în România din decembrie 2022, dar de abia din vara lui 2024 va putea opera la noi în țară.

Flota companiei aeriene este formată dintr-o aeronavă Airbus A320, iar alte două Airbus A321 vor intra în următoarele săptămâni în flota companiei, precizează Boarding Pass.

Wizz Air reține la sol aproape toată flota din România

Compania aeriană low-cost maghiară Wizz Air este nevoită să rețină la sol, până în primăvara anului viitor, aproximativ 45 dintre aeronavele sale din clasa A320neo, ca urmare a efectuării unei revizii a motoarelor Pratt&Whitney GTF, transmite dailynewshungary.

Potrivit AIRportal.hu, Wizz Air vrea, prin această decizie să contrabalanseze scoaterea din circuit a celor 46 de avioane, adică aproape toată flota lor, pentru a permite ca acestea să fie trebuie verificate prin prelungirea contractelor de leasing ale aeronavelor mai vechi și prin închirierea altora noi.

Wizz Air plănuiește că va trebui să oprească la sol un total de 45 de aeronave până la finalul exercițiului financiar, adică până la data de 31 martie 2024, conform ultimului ordin de service emis de Pratt & Whitney la 3 noiembrie.

Important de precizat este și faptul că Wizz Air a solicitat despăgubiri de la producător pentru a reduce impactul financiar al situației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net