Iohannis, despre scandalul Șoșoacă-Rai Uno: «Absolut regretabil»

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție pe marginea scandalului în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă, care a luat amploare și în presa din Italia, având și urmări la nivel național pentru România.

Președintele a vorbit despre scandalul creat de Diana Șoșoacă Foto: Administrația Prezidențială
Președintele a vorbit despre scandalul creat de Diana Șoșoacă Foto: Administrația Prezidențială

Președintele României a calificat ca fiind „absolut regretabil" întregul incident, după ce jurnalista de origine italiană de la Rai Uno, Lucia Goracci, a fost agresată de senatoare și soțul său, Silvestru Șoșoacă, și blocată în cabinetul de avocatură al acesteia.

Iohannis, despre scandalul Șoșoacă - ziariștii Rai Uno

Iohannis a cerut să se facă verificări amănunțite, pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete. „Un incident absolut regretabil. Trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Nu vreau eu să mă antepronunț.

Absolut toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a intervenit, trebuie să își facă datoria cu vârf și îndesat, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare.

Solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care e absolut regretabil și, să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil", a declarat Klaus Iohannis.

Scandalul creat de Diana Șoșoacă și soțul acesteia a  fost aprig comentat în presa din Italia, mai ales după apariția filmulețelor în cauză, și a dus până și la intervenția Ministerului de Externe al Italiei, care a cerut lămuriri în acest sens guvernului de la București.

Poliția Română explică de ce i-a percheziționat pe jurnaliști

După ce jurnalista Rai Uno a reclamat că ea și colegii ei au fost percheziționați fără motiv de către Poliția Română, oamenii legii au explicat că Diana Șoșoacă a acuzat oamenii presei că dețin droguri și că i-au furat acte din birou.

Apelanta a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și că e posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou și a menționat de asemenea faptul că asupra jurnaliștilor se află droguri.

Având în vedere aspectele menționate, în conformitate cu procedurile legale în vigoare polițiștii aveau obligația și au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor. (..)” a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Întoarsă în Italia, Lucia Goracci a comparat momentele petrecute în România, țară europeană, cu situația din Siria. „Deși eram în România, m-am simțit ca în Siria”, a mărturisit pentru presa din Italia de jurnalista Lucia Goracci.

Cine este Lucia Gorraci

Lucia Gorraci are 52 de ani şi face presă de peste 20. A început ca prezentatoare a jurnalelor de ştiri de la Rai Uno şi apoi a fost reporter în Orienul Mijlociu şi America Latină. În urmă cu opt ani, a trecut la canalul de știri al grupului Rai – Rai News24, pe post de corespondent internațional. În august 2021, a fost trimisă la Kabul, după ce talibanii au preluat puterea, relatând operațiunile de evacuare a refugiaților. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net