Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, în vizită la Kiev, pe timp de război

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi au ajuns, în această dimineață, la Kiev.

Cei patru oficiali de stat au luat trenul de noapte și, în această dimineață, au ajuns în capitala țării aflate în conflict militar.

Urmărește și: Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, paradă de sărutări și îmbrățișări!

Imaginile au ajuns în spațiul on-line pe pagina de Twitter a președintelui României, Klaus Iohannis. Șeful statului a subliniat că oficialii au venit la Kiev, deoarece doresc să-și arate sprijinul puternic și solidaritatea cu președintele Volodimir Zelenski și țara care, de aproape patru luni, se află într-un conflict militar cu Federația Rusă. 

„Agresiunea ilegală a Rusiei trebuie să înceteze!”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Just arrived in Kyiv. pic.twitter.com/fFJhyMd0tK

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) June 16, 2022

Prezența președintelui Klaus Iohannis, dar și a celorlalți oficiali de stat a fost confirmată de către ministrul Afacerilor Externe al Franței, Catherine Colonna, care a transmis că liderii europeni au ajuns în capitala Ucrainei. 

Te-ar mai putea interesa și: Emmanuel Macron, mesaje în limba română pentru București și Chișinău: «Avem multe lucruri în comun»

Pe agenda celor patru oficiali se afla și întâlnirea cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care încearcă să-și protejeze țara de 113 zile.

De ce este importantă vizita lui Iohannis și a lui Macron la Kiev

Venirea la Kiev a președintelui Iohannis este una semnificativă. Anterior, când Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au transmis că vor merge la Kiev, societatea civilă l-a criticat profund pe președintele României.

De altfel, și venirea președintelui Franței, Emmanuel Macron, face parte din „turul” pe care acesta l-a făcut în Europa de Est. Ieri, acesta a fost prezent atât în România, cât și în Republica Moldova, în care a reiterat că Ucraina are susținerea continuă a Franței și a Europei.

Printre altele, acesta a subliniat că cererile de aderare ale Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană sunt foarte importante și reprezintă, pentru tot blocul comunitar, o extindere imperativă a unei colaborări ce are în spate valorile democratice. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net