Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, în vizită la Kiev, pe timp de război

Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi au ajuns, în această dimineață, la Kiev.

Cei patru oficiali de stat au luat trenul de noapte și, în această dimineață, au ajuns în capitala țării aflate în conflict militar.

Urmărește și: Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, paradă de sărutări și îmbrățișări!

Imaginile au ajuns în spațiul on-line pe pagina de Twitter a președintelui României, Klaus Iohannis. Șeful statului a subliniat că oficialii au venit la Kiev, deoarece doresc să-și arate sprijinul puternic și solidaritatea cu președintele Volodimir Zelenski și țara care, de aproape patru luni, se află într-un conflict militar cu Federația Rusă. 

„Agresiunea ilegală a Rusiei trebuie să înceteze!”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Just arrived in Kyiv. pic.twitter.com/fFJhyMd0tK

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) June 16, 2022

Prezența președintelui Klaus Iohannis, dar și a celorlalți oficiali de stat a fost confirmată de către ministrul Afacerilor Externe al Franței, Catherine Colonna, care a transmis că liderii europeni au ajuns în capitala Ucrainei. 

Te-ar mai putea interesa și: Emmanuel Macron, mesaje în limba română pentru București și Chișinău: «Avem multe lucruri în comun»

Pe agenda celor patru oficiali se afla și întâlnirea cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care încearcă să-și protejeze țara de 113 zile.

De ce este importantă vizita lui Iohannis și a lui Macron la Kiev

Venirea la Kiev a președintelui Iohannis este una semnificativă. Anterior, când Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au transmis că vor merge la Kiev, societatea civilă l-a criticat profund pe președintele României.

De altfel, și venirea președintelui Franței, Emmanuel Macron, face parte din „turul” pe care acesta l-a făcut în Europa de Est. Ieri, acesta a fost prezent atât în România, cât și în Republica Moldova, în care a reiterat că Ucraina are susținerea continuă a Franței și a Europei.

Printre altele, acesta a subliniat că cererile de aderare ale Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană sunt foarte importante și reprezintă, pentru tot blocul comunitar, o extindere imperativă a unei colaborări ce are în spate valorile democratice. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg