Lacul superb din România pe care nu trebuie să-l ratezi în această! vară. I se spune „litoralul de la munte”

Românii care își doresc să își petreacă vacanță în țară au la dispoziție nenumărate de locații de vis, iar una dintre acestea este un lac atât de superb încât este cunoscut drept „litoralul de la munte”. În plus, în jurul acestui lac există o mulțime de atracții turistice speciale!

Lacul Cinciș / foto: Daniel Guță
Lacul Cinciș / foto: Daniel Guță

Mai precis, este vorba despre faimosul lac Cinciș, un loc de o frumusețe rară, cunoscut ca „litoralul de la munte”. Cei care sunt interesați să meargă în acest loc trebuie să știe că lacul se află la aproximativ 10 kilometri de Hunedoara și a fost amenajat în anii 1960, pentru a aproviziona cu apă atât municipiul, cât și combinatului siderurgic. Cu toate acestea, în timp, el a devenit o populară zonă de agrement.

Hunedorenii care veneau aici au poreclit lacul „litoralul de la munte”, însă un detaliu tragic din istoria acestui loc este faptul că pentru amenajarea lacului a fost necesară inundarea mai multor sate din zonă, cum ar fi Baia Craiului, Cinciș, Cerna, ori Tătăuș. După 1990, case de vacanță, cât și pensiuni și campinguri au început să își facă apariția pe malul stâng al lacului, potrivit adevarul.ro.

Lacul de o frumusețe rară din țara noastră

Cu toate acestea, numărul turiștilor care vin aici pe timp de vară a scăzut, comparativ cu perioada în care familiile miilor de muncitori de la vechiul siderurgic Hunedoara, dar familiile celor de la minele din Ghelari și Teliuc, veneau aici pentru a se relaxa.

Iar în ce privește malul drept al lacului Cinciș, acesta este acoperit de păduri și nu există un drum de acces pentru autoturisme. Singura activitate umană pe care o putem întâlni în zonă sunt câteva drumuri forestiere, dar și unele poteci care coboară dinspre Munții Poiana Ruscă.

În plus, cei care ajung în această zonă pot da și peste fundații, cât și peste ziduri dărâmate ale unor case abandonate. Acest lac este unul de o frumusețe rară, iar în jurul lui putem găsi ruinele bisericii Mariei Tereza, cât și sate abandonate, cuprinse astăzi de păduri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net