Locul misterios aflat la numai 30 de minute de București! Se spune că aici ar fi capul lui Vlad Țepeș

Țara noastră este plinp de locuri misterioase, care au în spare decenii, sau chiar și secole de legende. Iar astfel de locații nu se află doar în zone izolate din munți, ori prin păduri îndepărtate, ci chiar și la câteva minute de noi! De exemplu, un astfel de loc misterios se află la doar jumătate de oră de Capitală și se numește „Balta Vrăjitoarelor”.

Balta Vrăjitoarelor se află în apropiere de Capitală
Balta Vrăjitoarelor se află în apropiere de Capitală

Avem norocul de a locui într-o țară de o frumusețe rară, care ne poate oferi priveliști încântătoare, fie că ne dorim să mergem la plajă, în munți, ori să explorăm monumente istorice fascinante. Însă, pe lângă frumusețe, există și unele locuri stranii, în care granița dintre natural și supranatural se șterge. Iar Balta Vrăjitoarelor este un astfel de loc înconjurat de legende bizare.

Aflată la doar 30 de minute de București, această baltă se află în mijlocul pădurii Boldu-Creţeasca și are un diametru de numai 5 metri. Iar una dintre legendele din jurul acestui loc spune că pe fundul bălții s-ar afla capul lui Vlad Țepeș! Însă acest mit nu este decât vârful iceberg-ului, atunci când vine vorba despre Balta Vrăjitoarelor!

Locul unde ar fi capul lui Vlad Țepeș

Localnicii spun că acest loc ar avea puteri magice, iar indiferent de cum ar fi vremea, balta nu seacă niciodată! Mai mult decât atât, se mai spune că animalele nu beau niciodată apă de aici, chiar dacă sunt însetate. În plus, se mai spune că la Balta Vrăjitoarelor s-ar aduna iele și vrăjitoare, de câteva ori pe an. Acest lucru s-ar întâmpla în nopțile de Sfântul Gheorghe, Sfântul Andrei și Sânziene, atunci când porțile către lumea de dincolo se deschid larg.

Cei care se încumetă să viziteze acest loc trebuie să mai știe că în ciuda faptului că balta nu este foarte adâncă, se spune că orice obiect aruncat în ea va dispărea fără urmă! Iar o legendă ceva mai recentă spune că după cutremurul din 1977, camioane întregi cu moloz au mers la Balta Vrăjitoarelor, pe care au încercat să o astupe. Cu toate acestea, tonele de gunoi nu au fost de ajuns pentru a acoperi balta, iar tot molozul ar fi dispărut!

Acest loc plin de mistere, atât de aproape de Capitală, este doar unul dintre multele astfel de locații misterioase din țara noastră, în care adevărul și legenda se întrepătrund.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net