Ce pensie vor primi cei care au muncit cu 5 sau 10 ani peste stagiul complet de cotizare: „Creșteri uriașe”

Încet-încet ne aproiem și de finalul lunii iulie, iar în scurt timp, începând cu data de 1 septembrie, pensionarii vor începe să primească pensiile recalculate. Iar Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, spune că cele mai mari creșteri le vor avea cei cu o vechime mare în muncă.

Daniel Baciu a vorbit despre pensiile românilor / foto: Inquam Photos
Daniel Baciu a vorbit despre pensiile românilor / foto: Inquam Photos

Mai precis, Daniel Baciu, șeful CNPP, a explicat că pensionarii cu o contribuitivitate de peste 40 de ani vor avea cele mai mari creșteri. „Acei pensionari cu venituri mici, cu pensii mici, dar cu contributivitate mare, de peste 40 de ani”, a explicat acesta, potrivit Digi 24.

„Unde avem contributivitate mare, stagiu de cotizare de peste 40 de ani, și faptul că a contribuit în sistem pe salariul minim pe economie, acolo creșterile vor fi substanțiale. Vor fi chiar de sută la sută, pentru că avem acest bonus, punctele de stabilitate, pentru că aceasta este practic principală noutate din legea pensiilor”, a mai declarat acesta. Astfel, această categorie de pensionari se poate aștepta la creșteri semnificative, începând cu această toamnă.

Pensiile care vor crește semnificativ din septembrie

Șeful Casei Naționale de Pensii a mai explicat și faptul ca prin aceste puncte de stabilitate se dorește prelungirea vieții active a fiecărui pensionar, cât și asigurarea unui sistem de pensii sustenabil.

Mai mult decât atât, Daniel Baciu a mai asigurat românii că niciun venit nu va scădea după recalculare, acest lucru fiind chiar prevăzut în lege. Acesta a mai spus că este foarte important pentru recalculare și istoricul profesional, cât și nivelul contribuțiilor.

„Cu aceste puncte de stabilitate încercăm să prelungim viața activă a fiecărui pensionar, asigurând, totodată, și sustenabilitatea sistemului de pensii. Pentru că cei care rămân în activitate vor avea pensii considerabil mai mari decât cei care optează să iasă la pensie la vârsta standard prevăzută de lege.

Aceste puncte de stabilitate se acordă oamenilor care contribuie. Practic am încercat să întărim acest principiu al contributivității, care este cel mai important principiu din noua lege a pensiilor”, a mai explicat Daniel Baciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net