Băutura perfectă pentru zilele toride de vară! E plină de vitamine și poate fi pregătită în doar câteva minute

Cu toții resimțim din plin temperaturile extreme care au pus stăpânire peste țara noastră în această perioadă. În încercarea de a ne răcori cât mai eficient, cei mai mulți dintre noi căutăm diferite rețete perfecte pentru perioadele de caniculă, care ne pot ajuta să ne simțim mai bine. Iar o băutură foarte simplă este perfectă pentru astfel de situații!

Apa cu castraveți este perfectă în zile de caniculă / foto: IStock
Apa cu castraveți este perfectă în zile de caniculă / foto: IStock

În ultima perioadă, temperaturile au trecut adesea de pragul de 40 de grade, iar mulți dintre noi ne simțim copleșiți de canicula extremă care pare să fi pus stăpânire pe întreaga țară. În aceste condiții, cu siguranță că cei mai mulți dintre noi sunt în căutarea diferitelor rețete care ne pot ajuta să ne răcorim cât mai eficient. Din fericire, există o băutură foarte sănătoasă și foarte ușor de pregătit, care ne poate ajuta să ne simțim mai bine.

Mai precis, este vorba despre apa cu castraveți! Aceasta este foarte utilă deoarece poate regla nivelul de zahăr din sânge, motiv pentru care această băutură este recomandată celor care suferă de diabet. În plus, această băutură ne va face să ne simțim foarte hidratați, lucru care este foarte util în această perioadă fierbinte din an.

Apa cu castraveți este perfectă pe vreme de caniculă

Castraveții sunt foarte utili pentru organismul nostru deoarece conțin fitonutrienți, care ajută la reglarea nivelului de insulină. În plus, aceștia mai sunt utili și datorită faptului că ajută la prevenirea dezvoltării de rezistență la insulină. În plus, castraveții sunt, oricum, formați din 95% apă, așa că pot ajuta și la îmbunătățirea metabolismului.

De asemenea, această băutură delicioasă este utilă și pentru că poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism. În plus, castraveții au și un conținut ridicat de minerale și vitamine, mai ales când vine vorba despre vitamina C și K. Iar nu în ultimul rând, castraveții ajută și la combaterea stresului oxidativ.

Astfel, sănătatea celulară va avea de câștigat, dacă vom consuma această băutură delicioasă și sănătoasă. Astfel că, pe timp de caniculă nu trebuie să uităm că putem apela la această băutură răcoritoare din castraveți!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net