Cu ce trebuie să stropim roșiile atunci când încep să se coacă. Doar așa vei avea o producție bogată chiar și până toamna târziu

Românii care au norocul de a avea propria curte și care cresc roșii cu siguranță că deja știu cât de mult efort este necesar pentru ca acestea să fie gustoase și sănătoase, atunci când vine momentul recoltei. Iar un detaliu important pe care nu trebuie să îl uităm în această perioadă din an este că roșiile trebuie stropite atunci când încep să se coacă, dacă ne dorim să avem o producție bogată, chiar și toamna târziu.

Roșiile trebuie stropite când încep să coacă / foto: Pexels
Roșiile trebuie stropite când încep să coacă / foto: Pexels

Indiferent de ce fructe și legume am avea în curte, este nevoie de foarte mult efort, pentru ca acestea să fie sănătoase și delicioase, când va veni ziua recoltei. Este important să știm cum să avem grijă de acestea, iar dacă ne numărăm printre românii care au în curte roșii, nu trebuie să uităm că ele trebuie stropite, în această perioadă din an. Mai precis, dacă ne dorim o producție bogată chiar și toamna târziu, roșiile trebuie stropite atunci când încep să coacă.

Experții în agricultură ne spun că roșiile trebuie fertilizate, atunci când încep să se coacă, dacă ne dorim o recoltă bogată și delicioasă. Iar cel mai important este să nu uităm să folosim potasiu, pentru acest proces. Un nutrient esențial pentru roșii, potasiul le poate ajuta în perioada de coacere, iar la final, gustul roșiilor va fi chiar mai bun decât de obicei.

Cu ce trebuie stropite roșiile în această perioadă din an

Potasiul este un nutrient important deoarece ajută la întărirea sistemului imunitar al roșiilor, așa că acestea vor fi mai rezistente nu doar la boli, ci și la stresul termic. Îngrășământul de acest fel trebuie aplicat în jurul rădăcinii plantelor, iar pe ambalaj ar trebui să existe instrucțiuni pe care trebuie să le urmăm.

Desigur, la fel de important este să ne asigurăm și că roșiile noastre au îndeajuns de multă apă. Însă, atunci când udăm roșiile trebuie să fim atenți să nu suprairigăm solul, deoarece acest lucru poate cauza mari probleme recoltei noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net